Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film od první scény perfektně buduje atmosféru naprosté paranoie a magorství způsobené tím, že asi všichni hlavní hrdinové jsou feťáci. Hlavně Robert Downey exceluje a Woody Harrelson ho skvěle doplňuje. Chudák Keanu Reeves hraje až druhé housle. Zápletka je hrozně zajímavá a rozehrává velké množství pozoruhodných témat, tak jak už to Philip K. Dick dělává. První polovina filmu je velmi našláplá a vtipná, skoro jako nějaká huličská komedie, druhá je vážnější, přemýšlivější a psychedeličtější, což ale také odsouvá příběh na druhou kolej, a tak až v poslední čtvrthodině přijde vytoužené masivní vysvětlování. Perfektní film, za který by se Philip K. Dick nemusel stydět. Určitě se na to zase někdy podívám. 90% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že je na tomhle filmu až moc vidět vítězství formy nad obsahem, celej děj je příšerně nudnej a nezáživnej a ani známý herci, včele s Keanu Reevesem, to moc nezednou. Snad jenom Woody Harellson je zase s tim svým zvláštním projevem nepřehlídnutelnej. Krom toho ani ta vizuální stránka se mi moc nelíbila, sice se jedná hlavně pohybově a takovou malou revoluci, kdy to vypadá skvěle realisticky a celkem působivě, ale ty rozmálzý držky, barvy a špatná hra světel to dost srážej. Daleko víc se mi líbila černobílá Renesance než tohle. Nicméně když v tom někdo nějakou myšlenku bude chtít vidět, tak jí asi najde, ale film sám osobě to je nudnej ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Aby som si ucelil nazor na tento film, musim si ho pozriet este raz, a precitat knihu, pretoze citim ze tento film spolu s jehou predlohou si zasluzia vacsiu pozornost ako len jednoduche zhliadnutie. Tak ci onak uz teraz mozem povedat ze nielen po vizualnej stranke (vizual je skutocne skvely a stoja za nim stovky a stovky hodin tazkej driny) ale aj po obsahovej je to do detailov prepracovane dielo. Paranoicke sceny striedaju sceny vazne a aj mnoho humornych scen....avsak ako som uz napisal, musim film aj predlohu trosku viac rozobrat. Zatial (8/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Film si na sebe nevydělal, rozpočet měl $8.7 mil a celosvětové zisky z tržeb byly jen $7.6 mil. (PhillM.)
  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Downey jr. se do projektu zapojil, když se dozvěděl, že v něm bude hrát Reeves. O scénáři prohlásil, že je nejdivnější, jaký kdy četl. (PhillM.)

Reklama

Reklama