Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Han22 

všechny recenze uživatele

No osmdesátkové béčko jak vyšité. Viděl jsem mnoho lepších, ale i horších hororů z té doby. Tady je vše jasné od začátku, karty jsou rozdány, postavy rozděleny na symaptické, nesypamtické a zbytečné, monstrum je podle známého vzoru neviděného se více bojíme dlouho skrýváno a když se objeví, stojí to zato. Takže docela fajn film s uvěřitelnou posádkou, ale neuvěřitelnými blbostmi jako příšera která zničí celou ponorku, ale vleze se do místnosti velké jako můj obývák. Takže tři. EDIT: Po druhém shlédnutí solidní spád, ale mizerní herci a celkem špatné efekty. Hodnocení ponechávám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek mě docela pobavil. Dle mého názoru jde o zástupce klasického průměrného béčka z konce 80.let. Tyhle filmy mají velmi pomalé rozjezdy, které jsou prošpikovány docela nudnými dialogy a hodně průměrnými hereckými výkony, ale divák to stejně nevypne. Pořád ho totiž užírají jeho vlastní představy o tom, jak bude vlastně to monstrum vypadat. Na rozbalení tvůrcovského balíčku si budete muset počkat až někde za polovinu filmu. S příchodem monstra na scénu však kouzelně ožívá i samotná hororová atmosféra a v tu chvíli nabere film úplně jiných obrátek. Pro někoho je podoba monstra k smíchu, pro některé konečně něco co je na filmu zaujalo, no a pro ty poslední ''pastva pro oči''. Poslední půlhodina vás zaručeně nudit nebude, protože je v ní k vidění několik velice povedených scén a dokonce i pár náznáků na lehčí gore. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*LEVIATHAN 2.0* Tentokrát to bol vydarený výlet do detstva. DeepStar Six som si pamätal ako horšiu alternatívu k filmu Leviathan, ale momentálne je to presne naopak a tento film som si naozaj užíval. Pôsobí veľmi komorne, hlavná dvojica (Everhard a Evigan) je sympatická, Ferrerova postava je pravdepodobne jednou z najväčších nešikovníkov filmového plátna a on je práve tým prvkom vo filme, ktorý spôsobuje dejové zvraty; morská príšera mu len sekunduje. Nie je možné sa ubrániť porovnávaniu s filmom Leviathan (oba vznikli v tom istom roku a tematicky sú si podobné) - veľkým plusom je, že tu, pri absencii zvučných mien, sa podarilo vytvoriť napínavejší a originálnejší film ako v prípade už spomínaného Leviathana. Verdikt v 1 vete: Vydarená zápletka, výborne napísaná postava Snydera, ako jedného z najväčších lúzrov sci-fi filmu, a kvalitná príšerka. 03.06.12 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nostalgická jednohubka z doby, kdy se všechno dělalo pěkně ručně a i bezostyšná kopírka se za svou existenci nemusela vyloženě stydět. Postavy jsou sice uvedeny stylem, že je vám fuk, co a jak se jim stane a podvodní monstrum má tendence působit legračně, přesto se člověk ani moc nenudí. Zvláště tedy příznivci žánru a rukodělného béčka, kteří odmítají řešit, jak se nevelikému tvoru podařilo vyřadit ze hry průzkumné plavidlo, které (vzhledem ke svému pozdějšímu řádění v nitru podvodní stanice) prostě nemohl pozřít (problémy s proporcemi jsou významným mínusem). 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama