Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY, I'M SORRY!" ----------- Oplatí sa pozrieť iba v troch prípadoch: 1) ak si fanúšik filmu Disturbia, pretože ten dom si si jednoducho musel zamilovať, 2) ak si fanúšikom herečiek v čase ich začiatkov, pretože Kristen tu vyzerá veľmi fajn, 3) ak si fanúšikom prvotriednych narkotík, pretože ak si chceš zahrať stolovú hru Zathura, to je presne to, čo potrebuješ! ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jestli na filmu, kde hoří kanape ve vakuu, potloukají se v něm divní chlápci převlečení za mloky, princip gravitace je čistě teoretickým pojmem a jediným důvodem, proč jsem to dokoukal je přítomnost Kristen Stewart v negližé (měla trenky a je škoda, že jí na půlku stopáže zavřeli do mrazáku a nechali stát), není něco špatně a neměl bych zvracet. Zase na druhou stranu vidím, že jsem Jumanji se slizkým Williamsem kdysi nevímproč napral tři hvězdy, takže si nižší hodnocení sám sobě neobhájím. Tak aspoň můžu smířlivě ukončit zdejší věčné hašteření a vášnivé debaty, jestli je Kristen šukatelná nebo ne: JE. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší klon legendárního Jumanji, který má solidní efekty a sympatické herecké obsazení, ale dospělejší by jistě uvítali smysluplnější scénář, který by nebyl pouhým slepencem scén hraných převážně na efekt a bez jakékoliv hlubší myšlenky. Škoda, že se tvůrci neinspirovali například u pixarovských filmů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to celkem fajn, ten scénář není vyloženě blbý, pár zajímavých nápadů i povedených pokusů o humor se to najde... Sice to fakt je takové vesmírné Jumanji (přičemž z toho jsem viděl jen remake, originál mě moc nezajímá a radši jsem tak upřednostnil Zathuru, kvůli tomu, že se to má odehrávat ve vesmíru), ale celkem jsem se u toho bavil a příjemná rodinná oddechovka to je tak jako tak, byť pro mě tak na jedno zhlédnutí. 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Původně měla být Zathura přímým sequelem k Jumanji (r. Joe Johnston, 1995), ale produkce nakonec zvolila nové ústřední hrdiny. (imro)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama