Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marlowe je najat hamižnou kansaskou kráskou, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Stopy patřičně komplikovaného případu vedou k filmové hvězdě, zapletené do obchodu s drogami. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, aj šesťdesiate roky Marlowovi svedčia. Základom je casting a Garner sa do úlohy detektíva, pôsobiaceho v štýle "osiny v prdeli", dokonale hodí. Lenže ono je to celé skôr o nasávaní atmosféry, sexy ženských, striptízových baroch a chlapských konfrontáciách, ako o túžbe po pochopení príbehu. Ale to určite nie je nejaký výrazný zápor, takto sme si užili aj taký legendárny Hlboký spánok. Podobné filmy: Dlhé lúčenie, Point blank. 70% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Předlohu jsem dočetl včera ... s filmem jsem chtěl počkat dokud nepřečtu knížku, protože jsem nechtěl riskovat to, že se nebudu orientovat v ději, jak tu píší ostatní. Takže v ději jsem se neměl problém orientovat :-) Nicméně mě to úplně tolik nebavilo, protože jsem měl vše v živé paměti a vymizelo úplně napětí a na druhou stranu mě trochu iritovaly odchylky od předlohy. Atmosféra 60. let nijak zásadně nevadila, ale na druhou stranu mě ani nijak zásadně nevtáhla. Garner jako Marlowe super. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Chandlera a celý tenhle detektivní subžánr mám moc rád, i když tenhle film je spíše jeden z těch průměrnějších. Přenasazení do šedesátek mi až tak nevadilo, jako spíše obroušení hran, absence osudovosti a nepřehledný závěr. Co však musím pochválit, je obsazení Jamese Garnera, který si Marlowa očividně užil, krásné herečky, ironický tón a nadsázku (která na druhou stranu chybí více adaptacím) a nádherné scény s Brucem Lee, kterým Quentin Tarantino složil poctu v Tenkrát v Hollywoodu. 65%. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem si pustil Hluboký spánek a to srovnání nevychází pro Sestřičku vůbec dobře. Není to sice špatný film, ale ... nesmíte znát předlohu, nesmíte vidět předtím nějakého jiného Marlowa a nesmíte ho mít spojeného se 40. a 50. lety. Pak budete asi spokojení. Jinak se nezbavíte dojmu, že to jaksi není ono ... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru nevadí ani v barevném vyvedení. Důraz na brilantní dialogy, zranitelnost hlavního hrdiny i jasné rozlišení toho, co je v souladu s mravem a zákonem, i toho, co je toho všeho opakem, potěší právě tak jako na zvládnuté řemeslo. Víc takových standardů by znamenalo i více zdraví ve světovém hraném filmu. V tom dávném i v tom současném. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Jediný film kde Marlowe (James Garner) kouří dýmku. V knihách ji přitom kouří velmi často. (Kaufman)
  • Bruce Lee, který si ve filmu zahrál vedlejší zápornou roli, byl také choreografem bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama