Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marlowe je najat hamižnou kansaskou kráskou, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Stopy patřičně komplikovaného případu vedou k filmové hvězdě, zapletené do obchodu s drogami. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru nevadí ani v barevném vyvedení. Důraz na brilantní dialogy, zranitelnost hlavního hrdiny i jasné rozlišení toho, co je v souladu s mravem a zákonem, i toho, co je toho všeho opakem, potěší právě tak jako na zvládnuté řemeslo. Víc takových standardů by znamenalo i více zdraví ve světovém hraném filmu. V tom dávném i v tom současném. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Garner jako Marlowe je hodně v pohodě, potěší hudba i epizodní role Bruce Leeho, stejně jako působivé striptýzové finále. Na druhou stranu trochu bolí přenesení děje z noirových časů do barevných šedesátek a hlavně vypuštění voiceoveru, díky kterému bychom se mohli trochu lépe orientovat v překomplikovaném ději (a to jsem Sestřičku nedávno četl!). ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Chandlera a celý tenhle detektivní subžánr mám moc rád, i když tenhle film je spíše jeden z těch průměrnějších. Přenasazení do šedesátek mi až tak nevadilo, jako spíše obroušení hran, absence osudovosti a nepřehledný závěr. Co však musím pochválit, je obsazení Jamese Garnera, který si Marlowa očividně užil, krásné herečky, ironický tón a nadsázku (která na druhou stranu chybí více adaptacím) a nádherné scény s Brucem Lee, kterým Quentin Tarantino složil poctu v Tenkrát v Hollywoodu. 65%. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem si pustil Hluboký spánek a to srovnání nevychází pro Sestřičku vůbec dobře. Není to sice špatný film, ale ... nesmíte znát předlohu, nesmíte vidět předtím nějakého jiného Marlowa a nesmíte ho mít spojeného se 40. a 50. lety. Pak budete asi spokojení. Jinak se nezbavíte dojmu, že to jaksi není ono ... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Rozdals pár vizitek a teď, kalifornský sekáči, zjisti, kdo vráží do zad sekáček. Zajisti odjištěné zbraně krásek a na závěr si ponech nevyzpytatelnost kabaretních scének, elektrizující, erotizující taneček, krvavě smrtelný zásek a zvoneček,... ale ještě dřív tvou kancelář navštíví, proluftuje a udělá z ní kůlničku na dříví, Bruce "tornádo" Lee. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Jediný film kde Marlowe (James Garner) kouří dýmku. V knihách ji přitom kouří velmi často. (Kaufman)
  • Bruce Lee, který si ve filmu zahrál vedlejší zápornou roli, byl také choreografem bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama