Na rybách
Komedie
USA, 1997, 90 min
Christopher CainHudba:
Randy EdelmanObsah
Joe Watters a Gus Green se spolu přátelí od dětství. Už tehdy spolu chodili na ryby a v dospělosti si to dopřávají alespoň jednou ročně. Jejich výlety ovšem pravidelně provázejí katastrofy nejrůznějšího druhu. Tentokrát se cestou na Floridu seznámili s jakýmsi člověkem, který jim vzápětí sebral auto. Z televizní pátrací relace potom kamarádi zjistí, že to byl podvodník a vrah Decker Massi, na něhož je vypsána vysoká odměna. Joe a Gus ve spravedlivém hněvu začnou zločince honit. Když se jim podaří získat zpátky ukradený vůz, situace se poněkud obrací. V autě totiž zůstala mapka, na níž si Decker vyznačil, kde ukryl kořist. Štvaná zvěř se nyní pouští po stopách svých pronásledovatelů (oficiální text distributora)
Cival
Moji oblíbenci Glover a Pesci zachraňují co mohou. Bohužel scénář je průměrný a režie nebývale zmatečná. Ale nenudil jsem se...(13.10.2003)
Radyo
Tahle komedie se nijak zvlášť nevyvedla a nebýt obou hlavních představitelů, kteří dělají co se dá, tak by byl výsledek ještě zoufalejší.(13.8.2002)
Enšpígl
Rybář, to je chlap, kterýho přes noc tvrdě znásilňuje jeho manželka a on ráno celej říčnej běží k řece, do který strčí na celý dopoledne chladit ten svůj proutek, kolem 14:00 se vyklimbá a jde do nejbližích uzenin koupit nějakou tu rybí chcíplotinu k jídlu, aby měl sílu na přežítí další sexuální agrese ze strany své manželky.(13.6.2009)
║Rozpočet $53miliónov║Tržby USA $19,745,922║Tržby Celosvetovo $-║(1.6.2009)
tron
Danny Glover (SILVERADO, SMRTONOSNÁ ZBRAŇ) a Joe Pesci (SÁM DOMA, MAFIÁNI) boli skvelým korením, takže nápad dať ich do jedného filmu a ponúknuť im titulné buddy úlohy, si zaslúžil čokoládovú tortu. Potom ale dostali k dispozícii slabučký scenár (dialógy, zápletka, dej) a bolo vymaľované. V druhej (a možno aj tretej, ale štvrtej nie) SMRTONOSNEJ ZBRANI im to pasovalo lepšie.(23.6.2007)
LiVentura
Dva dobří herci v milých rolích, ale o ničem.! :-)(6.12.2011)
Slarque
Joe Pesci i Danny Glover se snaží, ale kromě nich tahle trochu bláznivá komedie nenabízí nic. Není to vyloženě nuda, ale tři hvězdičky si to prostě nezaslouží (50%).(29.10.2006)
Chrustyn
Slušná rodinná komedie u které je zakázané přemýšlet. Povedená zábava na jedno skouknutí.(13.5.2008)
sinp
Vysadit do bláznivého děje dvě podvědomě sympatické tváře a sledovat, co nastane. Tenhle nefér plán po zásluze ztroskotal, ale i přes krajně primitivní scénář to není vyloženě zahozený čas. Jen se musí říct, že všechno kladné se vztahuje pouze k dvojici Pesci-Glover. Staří harcovníci dostali cejch buranů a melou bez ustání. Vtipné odlehčení přichází místy, jakoby si tvůrci uvědomovali blbost filmu a sázeli hlavně na hysterické scény a ječící hrdiny. Nuže, desítky lepších filmů už na kontě určitě máte, ale pokud máte k ústřední dvojici kladný (či dokonce fanouškovský) vztah, tak přistupujte k Na rybách bez obav. Koneckonců i vychytná hláška sem tam připlave.(6.9.2005)
oLí
No, čekal jsem teda trošku jiný druh humoru ( něco ve stylu filmů s Lemmonem & Matthauem ). Glover a Pesci taky nejsou špatná dvojka, ale s Gibsonem jim to jde oběma lépe :). I tak jsem se ale místy smál, to je hlavní. 50% [říjen 2006](29.10.2006)
GodComplex
Dobra magorina v relativne pozitivnim smyslu. Kdo ma rad zabavny element serie Lethal Weapon, nebude zklaman, prestoze Gibson zde chybi. Z dvojice Glover - Pesci mi vic sedne Glover. Pesci pusobi jako vzdy otravne, ale vzato v zanru komedie se to da, horsi je to kdyz se snazi o serioznejsi role ala tragicti Goodfellas. Ano, je to bcko vesmes o nicem, ale pomerne zabavne. 5/10(22.4.2008)
frashmaker
Celou dobu jsem čekal, až se začne opravdu něco dít (jsem rybář a asi proto jsem se díval), a konec celý ten nudný děj docela povznesl na slabší tři hvězdy. Dobrá dvojka, zajímavý nápad, ale Joe Pasci - parodující Paola Villagia mi zas tolik nesedl. Měl být víc jako v Sám doma. Ale nevadí. Na odreagovani docela prijatelne.(16.9.2009)
zipper111
Docela suchá oddechovka, nic víc, nic míň.(7.12.2008)
gogos
Takova obycejna prumerna komedie. Par vecem jsem se celkem zasmal, dej to melo ustavajci. Glover a hlavne Pesci ukazuji sve kvality, ale z prumerneho scenare toho vic nevytriskaj... Proste takovy pohodovy film...(29.10.2006)
MATADOR
Nepřemýšlejte, jen se posaďte a sledujte vynikající práci hlavních protagonistů, kterým to spolu jde jedna báseň. Přesně ten typ filmu, u kterého nebudete ani zařezaní napětím, ani se nudit. Fajnová oddychovka.(14.3.2010)
5150
Tak trošku slaboduchá komedie. Joe Pesci a Danny Glover se chovají jako dva trapáci, kam se pohnou, tam je pohroma a tak pořád dokola.. Něco se povedlo a zasmějete se, ten zbytek je nuda. Roli záporáka si zahrál Nick Brimble.(6.5.2008)
Compadre
Pro tyhle pohodový komedie skvěle padnoucím bezstarostným chvilkám u piva a suchých buřtů mám zvlášť pochopení. A tenhle snímeček do týhle sorty absolutně zapadá...je neuvěřitelný, co všechno se může dvou chlapům na rybách stát :) no a navíc je tady starej kovboj Willie Nelson :)(29.11.2009)
Kovaja
No jo staří známí se sešli tentokrát v cestě na rybách ale moc o rybaření tenhle kousek není ale tihle dva starnoucí pánové sou stejně kouzelní(10.4.2008)
Holly_Wood
Tady už fakt chyběly jen šlehačkové dorty... Prostě taková přiblblá ztřeštěná komedie o dvou blbečcích, kteří jedou na ryby a bůhví jak se jim podaří dopadnout nějakého podvodníka (a prý také vraha...). Jenom nechápu, proč ty dva blbečky museli hrát zrovna Pesci a Glover. Kdyby je hrál někdo jiný, mohl jsem těch 90 minut strávit nějak lépe...(18.9.2011)
Patrik200s
Osvedčený filmový veteráni Pesci a Glover z čias smrtonosnej zbrane tento raz v čisto zábavnej záležitosti z prostredia rybolovu. Človek pri tejto snímke nezaspi ale trhať sa od smiechu tiež nebude.(21.1.2009)