Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ teda chcete zažiť príjemný večer v spoločnosti 40 ročného panica Andyho môžem vám to len odporučiť. Nebudem vám však tvrdiť, že sa budete celý čas iba smiať, že 40 rokov panic je najlepšia komédia, ktorú som v živote videl. Nie je. Neviem vám ani zaručiť, že sa vôbec budete baviť, ale o tom komédie sú, každý sme iný ako náš zmysel pre humor. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +výběr herců a především velmi příjemný Steve Carell, scénář se drží pevně nohama na zemi a obešel se bez fekálního nebo trapného humoru, bavili mě scény v obchodě -občas mi přišlo, že to mělo trošku pomalejší tempo a ani se nedočkáme nějakých vyhrocených zvratů/// Scénář, jež film a jeho námět nepohřbil, ale naopak udělal z něj příjemný, trošku lechtivý snímek. V době kdy jsem ještě Stevea Carella neznal, jsem o něm silně pochyboval. Zaujal mě až v seriálu Kancl a v tomto filmu mě utvrdil v tom, že je nejen výtečný, ale i zajímavý a zábavný. Film sice z rukávu nesype neustále nějaké drsné fórky a řehnit se pořád taky nebudete. Zde jde spíše o inteligentní a občas sprostý humor, který však nikoho neurazí. A propo: líbilo se mi to víc než Zbouchnutá nebo Superabad./// Celkem 86%/// ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Nahláškovaný to je neskutečně. Obsazení to táhne kupředu, improvizované dialogy nešustí scénářem a vše hrozně dobře drží pospolu. Fakt jsem se dlouho takhle nezasmál. Jen ta stopáž byla zbytečně smrtící... to však nic nemění na faktu, že Apatow tu byl na pomyslném vrcholu a vůbec se nedivím, že se v USA z téhle taškařice stal takový fenomén (a u nás se klasicky ukazuje, že to nepobíráme - vážně 62%?). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie toha nabízí opravdu hodně. Jejím problémem je, že toho možná nabízí až moc. Zde platí, že méně je někdy více. V závěru jsem se nemohl zbavit pocitu, že už mě další zkomplikování děje opravdu nezajímá. Vypustit pár zbytečných scén, byl by to stejně vydařený film jako Knocked up. I tak je 40 Year Old Virgin důkazem toho, že komedie o ztátě panictví lze natočit jinak, kvalitně a důstojně. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletého panice jsem se upřímně bál a pustil si ho až rok a něco po premiéře. Jsem příjemně překvapen, Steve Carell by mě utáhl i na vařený nudli (s přihlédnutím k jeho fantastické roli v Little miss sunshine, kterou jsem viděl před tímto filmem), ten člověk je mi sympatický a je vtipný. Celý film ale už tak vtipný není. Ale některé scény opravdu stojí za to a mě tahle neškodná komedie celkem dobře pobavila. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Obchod "We Sell Your Stuff on eBay" opravdu fyzicky existuje. (don corleone)
  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)
  • V 18. minutě Andy Stizer (Steve Carell) v českém dabingu pronese větu: „A teď ti udělám stříbrný kalhoty místo modrých.“ Přitom reálně ze stříbrných dělá modré a správně je to vyjádřeno i v originálním znění. (Petsuchos)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama