Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som silne záhadný triler s výborným Jeanom Renom. Nenormálne prekombinovaná zápletka, kombinovanie psychológie so zbesilou akciou, priemerný Jean Reno, nudné podanie, dlhá stopáž, konečné vyústenie-zápory. Klady som nijako nevedel nájsť(možno jedna solídna ľakačka) no predsa nedám odpad, pretože ma ten film aspoň prinútil trochu rozmýšľať. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V dokumente: Svorka 25 vlkov, to znamená chystajú sa na veľkú korisť. Tu: jeden vlk, možno alfa možno omega. Malá korisť, malé víťazstvo, porážka nádejí, skleslosť sama. Formálne však vychytralý špinavý, filtrovaný (šedá, tmavá, modrá), francúz s priadnou hodnotou psychedelicky vyprofilovaných scén. Pridaj!! ()

Reklama

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Jean Reno svým talentem na špatné filmy nezklamal ani tentokrát, je na něj spoleh  Film s příběhem, který by v rukou kdekoho byl zajimavý, zde pohřbený neuvěřitelnou béčkovoustí. Kombinace žánrů by nevadila,kdyby to pan režisér uměl natočit,nebo aspon něco kdyby uměl. Bohužel , neumí, a tak je snímek špatný a ještě horší, a nejhorší je na něm po alespoň normálním začátku neuvěřitelně tupý konec, hodný skutečně máločeho. Dávám 20% a to mi ještě přijde že sem zbytečně velkorysý. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Nereux (Jocelyn Quivrin) pátrá po vrahovi mladých žen v turecké čtvrti v Paříži. Všechny jsou mučeny a zohaveny naprosto stejným způsobem, což napovídá, že by mohlo jít o nějaké náboženské obětování. Na pomoc si přibere Jeana-Louise Schiffera (Jean Rena), který je znám svým neortodoxním přístupem k vyšetřování a známostem v pařížském podsvětí. Anna Heymes (Arly Jover) trpí bolestmi hlavy a výpadky paměti, po kterých nepoznává své blízké, ale naopak poznává lidi, které by znát neměla. Za pomoc psychiatričky zjišťuje, že na ní byl proveden vědecký experiment zkoumající právě paměť. Postupným pátráním zjišťuje, že stopy k vrahovi mladých žen vede právě přes ní... Stejně jako píše Matty, jsem také trochu filmový masochista, takže si občas pustím film, o kterém je jasné, že to žádný trhák nebude. Občas jsem navzdory nízkým hodnocením mile překvapen, ale většinou mají hodnotící hlubokou pravdu, a film opravdu stojí za pěkný kulový. Toto je i případ Říše vlků - je mi jasné že úspěch Purpurových řek předznamenal také vznik dalších (podobných) filmů, ale čeho je moc, toho je příliš. Chaotický a zmatený film, kde každá z hlavních postav nejméně jednou zemře, aby se vyloupla o chvilku pozdějc jakoby nic. Nejvíc mě ale dostala scéna, kdy se zdálo být vše vyřešeno (a jakžtakž vysvětleno), ale místo toužebně očekávaných závěrečných titulků následovala ještě půl hodinka filmu. Režiséra předhodit hladovým vlkům! ()

emo 

všechny recenze uživatele

Pri pozretí prvej polovice filmu som nechápal, čo proti tomu všetci majú. Celkom zaujímavá klipovka so slušnou atmosférou. A potom prišla druhá polovica plná doslova hlúpostí... Herci vrátane Rena film odzívali, Nahon sa snažil no evidentne to bolo málo... Najväčšou slabinou filmu je však Grangého predloha. Napísať dobrý scenár podľa knihy s doslova trápne smiešnou zápletkou sa jednoducho nedá... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)

Reklama

Reklama