Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (898)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Arndt .. Kapku načernalá tragikomedie o přáních, touhách, snech, vítězích a poražených. Herecky skvělé, zábavné, přesto prosté nějaké geniální zápletky, plné podivných charakterů aka jedné obyčejné rodiny, která se vydá na cestu autem přes půlku Států na finále Little Miss, kde se během jízdy katalizují všemožné rodinné problémy (místy až křečovitě gradované). Samotná soutěž Miss Sunshine pak vypadá jako přehlídka plastických dětských prostitutek a naproti tomu když jedna ze soutěžících ve volné disciplíně předvede jemný striptýz, je z toho hotové pobouření... 70%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Co na tomhle snímku nesmírně funguje, je to, že je perfektně odpozorovaný ze života. Nemluvící pubertální synek, děda v kufru, zaseklý klakson, malá milá Miss se svérázným číslem nacvičeným potají dědečkem... Doporučuji pro každého rodiče s dospívajícími dětmi. Královská zábava, které nelze odolat, míšenec Americké krásy a Amélie z Montmartru v hořkém komediálním pojetí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/198116-mala-miss-sunshine-little-miss-sunshine/videa/ ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Moja slabota k jednoduchým vzťahovým filmom robí z Little Miss Sunshine jednu z najlepších amerických v tomto sektore. Herecké výkony sú nadhollywoodske, zvlášť sa mi páčil Paul Dano, ten hoch je stvorený pre umenie. Keby sa do filmu bolo pridalo trocha viac európského ducha (ktorého ešte aj takto prekvapivo cítiť napriek am. produkcii) tak by som rozprával o svojej najmilšej KomedioDráme. Film: 85% Dub: Cz - 40% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako tu už mnohí napísali, typológia hrdinov vskutku skvelá a „indie“. Veľmi rýchlo si k nim vytvoríte vzťah, otca som mal chuť umlátiť jeho deväťkrokovou príručkou a s dedom pošňupať čo-to sniežiku a pokecať. Bohužiaľ tento „nezávislý“ film je nezávislým len naoko. V podstate je to klasická šablóna rodinnej komédie našraubovaná na pre žáner neobvyklé a zaujímavé charaktery . Preto môže pôsobiť sviežo na tých, ktorí túto vec buď neprekukli alebo odmietajú prekuknúť. Celkový dojem z filmu nie je zlý, avšak po chválach čo som naň počul som mierne sklamaný. Určite to nie je komédia, pri ktorej sa budete smiať na plné kolo ani vypointovaná dráma, ktorá vás naučí čo to o živote. Je to len malý maskovaný príklad filmu o tom, že nech je akokoľvek, rodina musí držať vždy pokope . A práve toto maskovanie dodržiavania pravidiel žánru podľa mňa vynieslo vo výsledku mierne nadpriemernej LMS toľko ocenení a Oscarovských nominácií. 7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poctou největší budiž této komedii fakt, že ač v televizi končila ve tři ráno, neuspala mě. Ba co víc, já se bavil příjemnou atmosférou, nenásilným humorem a štiplavou satirou. "Život je jedna soutěž krásy za druhou", říká Dwayne a má pravdu. Mimochodem - nevíte někdo, kde bych sehnal přesně takovou žlutou dodávku? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Film byl částečně inspirován citátem Arnolda Schwarzeneggera, který řekl: "Pokud bych měl jmenovat jednu věc na tomto světě, kterou opovrhuji, tak by to byli poražení." (Zdroj: Chi.cz)
  • Heroin, který bere děda Edwin (Alan Arkin) na začátku filmu, je ve skutečnosti vitamín B. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama