Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá športovo ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi trpiacim autizmom, ktorý si žije vo svojom vlastnom bezstarostnom svete, kde mu robia radosť nielen dokumenty o zvieratách, ale hlavne beh, čo si všimla aj jeho nadovšetko milujúca matka a tak ho túži vytrénovať na pravého maratónca, lenže kvôli mladíkovej poruche, ale aj netolerantným ľuďom musia spolu prekonať mnoho útrap. Spracovanie je na tom dobre, ale stále sa to dalo podať aj o niečo lepšie. Celkovo sa na to pozerá dobre, vzťah medzi matkou a synom je tu podaný výborne, takže hlavne ich spoločné scény mi sadli, páči sa mi aj tá snaha stať sa maratóncom a s tým súvisiaci tréning a vzťah s trénerom, aj mimo toho sa tu nájde plno vydarených situácií a navyše sa to väčšinu času nesie v takej príjemnej atmosfére, len tie problémy s netolerantnými ľuďmi mali väčší potenciál a rovnako omnoho viac priestoru mohlo byť venované atmosfére v rodine s autistom, stále vynikala matka a autista, ale tie problémy, ktoré to každodenne prináša hlavne jeho bratovi, ale aj otcovi mi tu chýbali, keďže dostali len málo príležitostí sa prejaviť. Ale aj tak sa je na čo pozerať. V rámci žánrov treba okrem športovej drámy spomenúť aj komédiu, pretože sa tu nájde viacero vydarených vtipných scén. Herecké obsadenie je výborné, Cho Seung-Woo to zahral prvotriedne, k tomu skvelo podaná postava matky v podaní Kim Mi-Sook a tak to obaja s ľahkosťou ťahajú, ale problém nemám ani s vedľajšími postavami. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, skvelá vizuálna stránka, správne dávkované emócie, tu nemám problém. Marathon mi nesadol až tak dobre, ako by som chcel, ale aj tak som spokojný, je to skvelo natočené a aj zahrané, len ten scenár to ešte chcelo trochu upraviť. 74% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný životný príbeh predostretý divákovi veľmi peknou kamerou a emotívne zvýraznený krásnou hudbou. Postavu Cho-wona - autistického bežca, si skrátka musíte zamilovať. Krehké, krásne, krištáľovo čisté a napĺňajúce. Je to dráma o cieľavedomosti, o peripetiách tejto choroby (hlavne v kontexte s najbližšími a okolím) a s pozitívnym záverom, ktorý zahreje pri srdci. Inak, to sa mu ale bežalo, keď mal na čísle sponzora SK Telecom :). Náhoda? ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TVOJE NOHY?....MILION DOLARŮ! TVOJE TĚLO?....ZABIJÁK! :-)" Silný příběh, silné emoce, skvělý humor i dojemné scény, brilantní herecký výkon atd. atd......v tomto filmovém drahokamu je prostě vše, co dělá mnoho korejských filmů tak výjimečnými. Jedním slovem DOKONALOST.....netřeba psát víc, třeba TO VIDĚT!....."Pomůže běh jeho autismu? Motivuje ho. Neumím z jeho tváře vyčíst, co cítí. Ale když běží, vypadá jinak. Vypadá štastnější." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejci to stejně svedou. Z té asijské kinematografie jsou Evropě vlastně nejblíž. Jediná trošku atypická je ta korejština a na to se ve výsledku taky dá zvyknout. Tvůrci jsou tam totiž nesmírně talentovaní a dokáží dobrou filmařinu spojit se skvělým tématem a perfektními hereckými výkony. Maraton je přesně v tomhle duchu. Ten kluk toho autistu hrál tak dokonale, až jsem měl pocit, že autistou opravdu je. A on přitom hraje v tolika filmech. Vlastně se jedná o drama, ale celé dvě hodiny se tak nenápadně usmíváte a přejete mu štěstí, že spíš koukáte na úctyhodný rodinný příběh, než na film o těžkém životním údělu jednoho korejského kluka. Líbilo se mi to moc. Korejci prostě umí uhranout. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Korejský Rain Man je tu. Výkon hlavního protagonisty byl oscarový. Příběh mladíka, postiženého autismem, který žije se svojí matkou a bratrem. Svůj volný čas vyplnuje běháním a sledováním přírodopisných dokumentů z Afriky, kde ho nejvíce fascinují zebry. V běhu na 10 km se mu podaří doběhnout jako třetímu a hledá se další výzva a tou není nic menšího, než uběhnout maraton za tři hodiny .... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama