Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento počin je nutné brát za oddechovku odehrávající se na pozadí druhé světové války. Rozhodně neočekávejte žádné velkolepé drama, co nám hraje na city. Herci jsou zde sympatičtí, exceluje tu Karel Roden a mnohé scény posouvají tento film spíše do komediálního žánru. Já jsem se bavil, nic jsem neočekával, proto jsem možná nebyl zklamán...poprvé jsem viděl na Silvestra 08, což bylo imho ideální ;) Žánrové zařazení v hlavičce profilu Posledního výsadku podle mého dokonale sedí... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl hodně filmů o hledání pokladu na pozadí 2.světové války, ale tento je z nich suverénně nejslabší a nejméně zábavný. Chybí tu sympatický hrdina, kterému bychom mohli držet palce, a místo toho zalidnil scenárista film spoustou nevýrazných postav, které mají všechny stejný prostor a z nichž nevynikne ani jediná. Ani Karel Roden nedostal prostor, aby něco předvedl. V jeho zahraniční kariéře je do další krok vedle. ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že válka tu je jen jakesi pozadí... Celý tenhle příběh by se mohl v pohodě zakomponovat do jakekoliv doby v historii. Leckdy film působi hodně parodicky. Americký "serža" s doutníkem v hubě a s bambitkou... A nejlepší je jeho zátaras na mostě, s 50 vojáky a přesto bez škrábnutí přes něj projedou dva náckove v otevřeném džípu... No, samozřejmě členové SS tu jsou za velké drsoně ale působí to spíš úsměvně než věrohodně.. Taková parodie na válku. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak začíná nám to jako "válečné", pak se to změní na asi tak céčkovou akci, pak je to chvíli komedie a nakonec už asi tvůrci nevěděli, co s tím patvarem vlastně dělat. Rocková hudba v roce 1944 mě už ani nepřekvapovala po všech těch nelogičnostech a scénáristických kličkách, o historických pitomostech ani nemluvě. Nebýt Rodena, asi bych to ani nedokoukal. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, ve kterejch nacisti mluví anglicky a tohle je další z nich, kterej mě o své kvalitě nepřesvědčil. Ani jsem nevěděl, jestli Roden a ten druhej jsou Němci nebo kdo, prostě ta angličtina v tom dělá zmatky, když to mají být Němci. Po pravdě, jediná věc, co mě u toho udržela, byl Roden, Zane, Madsen, ten s tou jizvou na tváři a seržant Powell. Nevím, proč si Roden tuhle roli vůbec vybral - velký mínus. Ten tlustokožec plešatej Gustav mi byl krajně odpornej a nesympatickej a mluvil přes nos a to mě celou dobu hrozně štvalo. Ono celkově ty angličtiny většiny postav byly takový divný, aspoň myslím. Děj byl propletenej a někdy to bylo až moc absurdní. Snažili se to zlehčovat humornejma drsnejma hláškama (hlavně ze začátku), ale moc se nezadařilo. Řemeslná práce při přestřelkách taky dost amatérská, stejně jako výbuchy a jiné efekty. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení filmu probíhalo v Rumunsku. (Honzulik)
  • Někteří britští výsadkáři mají na rukávech nášivky Pegasus, které směřují dozadu, ony ale vždy směřovaly dopředu. (Maulincio)

Reklama

Reklama