Reklama

Reklama

Zemětřesení

Obsahy(1)

Obyvatelé Los Angeles se probouzí do dalšího slunečného dne a netuší, že se blíží katastrofa, která navždy změní jejich životy. Stuart Graff pracuje jako stavař ve společnosti svého tchána a právě se chystá do práce, zatímco jeho žárlivá manželka Remy předstírá předávkování prášky. Jeho manželství není příliš šťastné, Remy žárlí na Denise Marshallovou, ženu Stuartova tragicky zesnulého kamaráda. Před odchodem Stuart pocítí záchvěv signalizující blížící se zemětřesení. Jeden ze zaměstnanců kalifornského seismologického ústavu předpovídá, že během 48 hodin dojde v Los Angeles k velmi silnému zemětřesení. Představitelé města nechtějí šířit paniku, a tak raději o celém problému pomlčí. Následky ničivého zemětřesení pak brzy pocítí všichni obyvatelé a jejich předchozí problémy se v tu chvíli změní v bezvýznamné maličkosti. Z okázalých hrdinů se tak stávají zbabělci, z obyčejných lidí hrdinové, kteří neváhají nasadit vlastní život pro záchranu jiných. (TV Nova)

(více)

Recenze (80)

klúčik 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch bola obrovská vlna katastrofických filmov. Toto je jeden z nich. Nedosahuje kvalitu Skleneného pekla , ale tiež patrí do tej lepšej vlny týchto filmov. Herecké obsadenie je výborné , môžeme si pripomenúť hviezdu E.Gardner. Dnes bohužial už sú roky , keď si týchto hercov už len pripomíname. Ja si tento film cením na 65%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidé od počátku světa zápasí se živelným působením přírodních sil. Ohrožují nás požáry, záplavy, laviny, vichřice, uragány, tornáda, tsunami a zemtřesení. O posledním jmenovaném živlu je i tento velmi povedený film s Charltonem Hestonem v hlavní roli. Rádi podceňujeme hrozící nebezpečí a snadno se necháváme uchlácholit. Tvůrcům se povedla jedna nevídaná věc, de facto se jim podařilo předpovědět katastrofu, která postihla Los Angeles téměř 20 let po natočení tohoto katastrofického filmu. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, ale samotnému katastrofismu moc nedali. Obvykle se průšvih stane na palubě letadla nebo lodi, tady je zemětřesením zasaženo veliké město, a tahle roztříštěnost filmu neprospívá. Zasadní akce se dějí dvě, a obě jsou vlastně jen zachraňovačky s omezeným napětím - 1) slaňování na kancelářské židli 2) evakuace podzemního parkoviště dírou do kanálu, Za atmosféru, první dabing z ČT a Hestona s Kennedym dávám vyšší počet. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Zemětřesení je dobře natočený katastrofický film o fiktivním ničivém zemětřesení v Los Angeles. Charlton Heston má jako stavební inženýr pocit viny za stavbu mrakodrapů, které ve filmu i přes jeho snahu padají jako hrušky při větru. George Kennedy zase hraje svérázného policajta - jako obvykle s dobrým srdcem. Vlastní zemětřesení je skvěle natočeno, triky jsou na rok vzniku úžasné, herecké výkony výborné a napětí je dostatečné. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=w_BwX2fEUTo ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia superklasika katastrofického žánru, aj keď jej najväčší problém tkvie v tom, že bola v tieni SKLENENÉHO PEKLA z toho istého roku. Naozaj vynikajúce triky a efekty ( niektoré scény boli o niekoľko rokov použité aj v seriály GALACTICA 1980, keďže seriál, rovnako ako aj film produkoval Universal ), opäť výdatný herecký ansámbel, dokonalá kulisa spustošeného mesta. Katastrofická pecka, ktorá u mňa nikdy nezostarne. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (15)

  • Ava Gardnerová překvapila režiséra Marka Robsona tím, že byla odhodlána sama přeskakovat betonové bloky a těžká potrubí. (džanik)
  • Mnoho scén zůstalo ve střižně (více než 30 minut). (džanik)
  • Ava Gardner byla pouze o sedm let mladší než Lorne Greene, který hrál jejího otce. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno