Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (354)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Prošpikováno nezapomenutelnými hláškami a scénami (např. kouknutí na hodinky a posléze odhadnutí času pomocí slunce, holení nožem, závěrečná scéna v metru a další). Výborně zabaví a Hogan je švihák australský ošahávající transvestity. Sue: "Micku, dej mu tu peněženku!" Mick: "A proč?" Sue: "Drží v ruce nůž." Mick: "Tohle není nůž ... Tohle je nůž!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kéž by někdo dnes točil takovéhle komediální skvosty. Osmdesátá léta holt pamatují pohodovou atmosféru, inteligentní dialogy a neodolatelné postavy. Přesně takovou je i Mick Dundee, svérázný Australan, jehož konfrontace s moderní civilizací prostě nezevšední. Svěží humor, který zanedlouho oslaví pětadvacáté narozeniny, těží zejména z toho, jak se uprostřed australské buše předvádí před půvabnou americkou reportérkou Sue (čarokrásná Linda Kozlowski). Jenže karta se obrátí, jakmile jejich letadlo dosedne na newyorskou půdu. Dundee prostě suverénně patří k mým skutečným rodinným srdcovkám té doby (Sám doma, Cesta do Ameriky). 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Teprve až na svá stará kolena jsem poprvé uviděl tento australský klenot, který mě dlouhá léta úspěšně míjel. Klasický feel good film, u kterého si krásně odpočinete. Velice příjemné ústřední duo a dvě dějové linky - 1 v australském buši, druhá v New Yorku. Příběh a zábava postavena na výskytu měšťanky v divočině a divocha ve městě. Vtipný střet dvou rozdílných lidí a kontrastů. Nic originálního, ale zkrátka to fungovalo. Když se Dundee procházel po New Yorku, trošku mi připomínal sebe samého bloudícího tu a tam po Brně. [79 %] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Máš pěknej bourák, z jakýho seš kmene? Chlápácký bushman Paul Hogan, nádherná Linda Kozlowski, jednoduchý, ale laskavý příběh a uvěřitelná romantická linka. V první půli nejdřívě tvůrci vhodí newyorskou novinářku do divočiny, ve druhé pak zálesáka do džungle velkoměsta (tahle část je o dost vtipnější) a namíchají divákům nesmírně zábavnou podívanou, která je dnes již dávno klasikou. Druhý díl má lepší příběh a je v něm i krimi linie, ale i původní Dundee si čtyřhvězdičkové hodnocení určitě zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"To? To nie je nôž. TOTO je nôž." Tak toto bol fenomén ako prasa. Z "nejakej" Austrálie v druhej polovici 80. rokov dorazil nejaký film s nejakým Paulom Hoganom a s názvom ako keby sa malo jednať o zvierací horor á la Aligátor. Rozpočet bol trápny, okolo 8 miliónov, ale to, čo sa následne dialo v kinách, pripomínalo masové šialenstvo: celosvetová tržba sa vyšplhala k čísle 360. Nečudo, snímka má výrazný rukopis a peknú osobnosť. V podporných rolách WC, kengura s puškou, niekoľko krokodílov, jeden dobrácky taxikár (Reginald VelJohnson alias policajt z prvých dvoch Smrtonosných pascí) a finálna scéna, v ktorej si hrdinovia vyznávajú lásku na preplnenej stanici prostredníctvom dvojice robotníkov. Ak milujete faunu a flóru Austrálie, neváhajte. Dvojka dorazila behom dvoch rokov. Tvorcovia si vtipne strieľajú z kontrastov medzi mestom a bušom („Nemôžete ma fotografovať.“ – „Myslíte si, že vám tým vezmem dušu?“ – „Máte tam kryt.“). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Zamýšlelo se i o změně názvu; nakonec se jen slovo "Crocodile" objevilo v uvozovkách, aby případné diváky neodradila představa, že je film o krokodýlovi. (Trainspotter)
  • Sue (Linda Kozlowski) sa vypravila za Mickom Dundeem (Paul Hogan) do Walkabout Creek v Severnom Teritóriu. Skutočný Walkabout Creek je miestny hotel v malom mestečku McKinlay v štáte Queensland, kde sa scény v pube skutočne natáčali. (AxelWers)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama