Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající, neprávem podceňovaná komedie. Co si na ní především cením, že za těch 90 minut se ani jednou nevydá tou vyloženě trapnou cestou, a naopak vždy vyrukuje s nějakým bláznivým a zaručeně úderným nápadem. Chris Farley a Matthew Perry si krásně sedli, skvěle se doplňují a bez větších problémů přebírají otěže příběhu ve chvíli, kdy scénáři už vyloženě dochází dech. 5* nedávám jen proto, že by to urazilo celou řadu dosti inteligentnějších komedií....))... "Bizoni jsou blízko. - To jsi poznal jen z toho trusu? - Ne, támhle vidím celý stádo." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Reklama

Carter21 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie stojící především na dalším výborném výkonu Chrise Farleye. Na úsvitu Spojených Státu se skupina lůzeru pokouší přiživit na slávě průkopníku Lewise a Clarka a pokouší se jako první objevit cestu k Tichému oceánu. Jenže skupina vedena nevýrazným objevitelem Lesliem (M.Perry),neschopným zálesákem Huntem (Ch.Farley) a francouzským tlumočníkem Fontenotem (E.Levy), jenž indianske jazyky příliš neovláda, jdou na cestě přes kontinent z jednoho neuvěřitelného prušvihu do druhého. Dostal mě ten smolař co během výpravy přišel o ucho, medvěd mu utrhl nohu a ještě ho několikrát střelili ale přesto se s ostatnimi dopajdal do cíle a pak to jak nesli ty přestarle indiánske válečníky do bitvy. PS : Shaquinna v podání Lisy Barbuscia je tou nejkrásnější indiánkou v dějinách filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • Film se natáčel poblíž městečka Eureka v Severní Karolíně. (raininface)

Reklama

Reklama