Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, tady nejde dát nic jiného, než odpad!, nebo pět hvězdiček. Vážně. Takovou sračku totiž uvidíte jednou za život. V podstatě to je stejný brak jako Strážci vesmíru, ke kterým ale mám citový vztah, tak za těch 5 * byli. Tohle byla jenom totální šílenost, při které jsem celou dobu jen kroutil hlavou a nevěřil vlastním očím. Neskutečná záležitost. 0% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že střihač byl při své práci na LSD, herci na kokainu a zbytek štábu vysoce závislej na heroinu. Navíc baštili asi jenom döner kebab. Jinak to není možný. Vykrádačka hudebních motivů Flash Gordon, Indiana Jones a Star Wars. Spousta záběrů z jiných filmů, ale nejvíc mě pobavily ty z hvězdných válek, protože ty byly v úplně jiným rozlišení. Scény na sebe vůbec nenavazují, veškerá akce ve stylu Eso Rimmera. Asi nejhorší film co kdy vznikl. To je úplně zdar. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

A na sklonku šestého dne stvořil Bůh turecké Hvězdné války. Nejzábavnější věcí na tomhle filmu je, že ti, co ho hodnotí za 5, a ti, co dávají odpad, tak dělají z úplně stejných důvodů (jen ti druzí nebyli tak prozíraví, aby ho sledovali při skupinové konzumaci drog). Úplně „nejzvoranější“ tu imho nejsou dialogy a postavy, jež se pohybují někde mezi Mirkem Dušínem a Jendou Zemanovic a jsou hrané pouze obličejem (někdy) a zásadně ne tělem, ale střih a kamera. Záběry jsou zcela statické, naprosto nenavazují, kamera se NIJAK nepohybuje a dění je spojováno zásadně hrubým střihem, nikdy ne pohybem z jednoho bodu na druhý. Nasrat na kamerovou jízdu a kolejničky, vždyť máme zoom. A co by byl pořádný film bez trampolíny? Je tu i spousta dalších věcí – při házení nevýbušných materiálů následuje s železnou pravidelností výbuch jako po zapálení nádrže s benzínem, není jasné, jestli je Země planeta Javin, Slunce, nebo Hvězda smrti, klasická montáž trénujících hrdinů (tentokrát s polystyrenovými šutry), výbuch Hvězdy smrti (vrchol prvních SW) je tu používán donekonečna při výbuchu jakékoli stíhačky, expozice převysvětlující SW, islám, opakování záběrů a vkládání původních scén ze SW – ale toho, že mě turecké Hvězdné války naučily o kameře a střihu víc než jakákoli učebnice filmu, si cením stejně nejvíc. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Ach můj 5000. film, jaký jiný bych mohl zvolit než ten nejrozporuplnější? Asi nemám, co dalšího dodat k již napsaným komentářům - totální kravina, vykrádačka Star Wars a Indiana Jonese a neuvěřitelná amatéřina (i studentské filmy z Písku mají větší kvalitu), hlavně po "trikové" (viz skákání na trampolíně, apod.) stránce. Celý film je natočený tak chaoticky a nudně, že se tomu ani nejde smát. Taky nechápu, jak to, že je někdo nežaloval za autorská práva, protože tohle by neprošlo ani na youtube. Děj jsem vůbec nepochopil, stejně tak jsem nepochopil, jak se tohle může někomu líbit a co je na tom vlastně rozporuplného. Turecké hvězdné války jsou prostě špatné a dle mého rozhodně ne úmyslně, a i kdyby, tak na natočení schválně špatného filmu nevidím nic obdivuhodného. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

HVĚZDNÉ VÁLKY NA TURECKÝ ZPŮSOB vidět a zemřít!!! Jasný tip pro ty, co si myslí, že je filmový svět už nemůže ničím překvapit. Předně bych chtěl podotknout, že Turci asi nikdy neslyšeli o pojmu "autorská práva". Do svého obskurního mixu Star Wars a Supermana totiž nastříhali (= ukradli) celé pasáže z Lucasovy ságy, akorát obraz srazili do šišata (jako když z obdélníkového širokoúhlého formátu udělate čtverec, se zachováním celého obrazu, bez stranového ořezu) a převedli ho do křiklavých barevných odstínů, takže Lucasovy vesmírné koráby občas vypadají, jako by je poblila celá letecká jednotka najednou. Kradlo se i v hudbě, celý film doprovází hudební motivy z Indiana Jonese, Star Wars a dalších klasik. Největší pecka je ovšem vlastní turecký příspěvek - 2 seladoni (=supermani) chodí mezi skalami (=cizí planeta) a bojují proti galaktickému imperátorovi (jehož jednotky se nedají k ničemu připodobnit) a červeným medvědům (komparz navlečený do rudých huňatých kožichů). Do toho "supermanský výcvik" s přivázanými polystyrenovými balvany na nohách, karate údery dopadajícími 10 cm od skály a spousta směšných namachrovaných póz. Zlatým hřebem je supermanské bojové umění - to jsem si sám pro sebe nazval "baby-karate", vypadá totiž úplně stejně, jako bojové "prezentace" malých pětiletých kluků z vedlejší ulice, když machrují na své kamarády. Na své si přijdou i dámy - při zamilovaných pohledech nezůstane jejich oko suché (smíchem) a vážně míněné dialogy typu: ..."Celou dobu tady chodíme a ještě jsme neviděli žádné mimozemšťanky" - "Asi se před námi stydí, zkus pískat, pískání žádná žena neodolá."... taky nejsou úplně k zahození. Těžko se to popisuje, to se musí vidět. Ale aby nedošlo k mýlce - tohle nebylo svého času žádné obskurní béčko, ale na turecké poměry vysokorozpočtový film s největší tureckou akční hvězdou Cuneyit Arkinem!!! Resumé - totální filmové dno, totální výtlem na několik dní dopředu a bráno pouze tímto zážitkem, napadá mě otázka: "Turci do Evropské unie? A co by tam ti exoti dělali?" :o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)
  • Film měl rozpočet o výši 50 milionů lir (cca. 300 tisíc amerických dolarů), dvojnásobek tehdejšího tureckého standardu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama