Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, celý je to blbost, jediné, co mě donutilo dát tomu 3* byl ten tréning, to jsem se fakt zasmál, to musím uznat. Nelíbilo se mi hlavně ta zmatečnost, jak ve filmu, tak v hudbě (to bylo to nejhorší, hudba si hrála jak se jí zachtělo). Scény se míchaly bez jakéhokoliv logického uspořádání až mi z toho oči přecházeli. Věta, která tenhle film charakterizuje "atomová válka přišla, protože byli lidé moc vážní" padla v samotném filmu. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Neopísateľne strašné. Vlastne som sa celkom tešil, existuje totiž niekoľko ultranepodarených "filmov", ktoré ma v rámci guilty pleasure dokázali celkom zaujať (The Guyver, Boll-ovky) a niektoré dokonca výborne pobaviť (Lady Terminator, The Room). Toto ale prekonáva všetko, aj tie Woodové nudné sračky, aj väčšinu slovenských seriálov, Kučerovky a dokonca aj Forced Entry, ktorý som až doposiaľ považoval za najhorší film vôbec. A prekonáva ich tak stonásobne. Že je to neskonale tupý, nehanebný plagiát by som ešte prežil (konieckoncov keď uprostred "bitky" zrazu prebehne len tak pár prestrihov na stormtrooperov, je to celkom sranda) a rátal som aj s tým, že ide o vykrádačku, aj s tým, že ide o jeden z najhorších filmov všetkých čias. A ozaj je tu všetko. Megabrutal dementné dialógy, skoky šesť metrov do výšky, plyšoví záporáci... a je to fakt (zvrátená) sranda, tá ale po chvíľke omrzí a zostane iba pocit odumretých mozgových buniek. Po chvíľke to prestane baviť a uvedomíte si, že sledujete film bez príbehu a bez deja a vlastne bez všetkého, čo normálne robí film filmom. A začnete sa nudiť. Vo výsledku sú Turkish Star Wars zhruba rovnakou urážkou kinematografie, ako stratou času. Najhorší film vôbec. A myslený vážne. ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme beriem akékoľvek iné hodnotenie než odpad ako nepodarenú recesiu, či snahu túto kuriozitu zachrániť pred tým, čo jej náleží. Obrovská vykrádačka plná nevkusu a útrpného deja, kde scenáristi vyrobili niečo hodné nezainteresovaných škôlkarov, ktoré prekonáva všetky hranice znesiteľnosti svojimi nezmyslami. Nevadí mi, že nemali peniaze na efekty, či iné veci, no mám pocit, že si nedali záležať na ničom. Oblečenie, kulisy, bojové scény, herecké výkony, zábery kamery, proste nezmysly a otrasné spracovanie vo všetkom. Tie pózy už boli veľa, no napríklad bojová scéna, kde muž chytí meč do zubov a zlomí ho po stranách úst seknutím rúk, to hovorí za všetko. Okrem domácich videí som film ešte netočil, no myslím, že toto by som zvládol podobne urobiť. Podľa mňa ich ani rok výroby neospravedlňuje, lebo lepšie sú podľa mňa aj niektoré krátke filmy z 19. storočia. Najhorší film histórie to podľa mňa nie je, poznám horšie, no aj toto bolo utrpenie sledovať a podľa mňa ani komické nie je. Nechápem ako niečo také mohli pustiť do sveta. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Já to dopracuji, teď jen pár poznámek pod čarou - vizuální báseň v próze (Kradeš informace svojí krásou, Člověk nemůže žít bez světa a svět bez člověka, Ženy nemluví o své lásce, řekni jim, že sem je měl rád. Ukuli meč se silou hory (překližka a zlatěnka), Odkud pochází síla a odpor mozku?) Důraz na racionalitu, zatímco na plátně se odehrává bezbřehé iracionálno. Mučení papundeklem. Výprodej tureckých kožešinových závodů - pěkný aušus. Krádež v Náprstkově muzeu - výstavy Masky primitivních národů a Masopust našich předků. Bojový styl rozcapená ropucha. Nepohnutá šedá vlna. Kečup v akci. Ježíš Kristus vedl lidi, kteří stavěli sedmipodlažní města pod zemí - moderní špica. Titulky jak ze školky. Ukradená pirátská VHS nebo nákup na černém trhu? Barevný rastr jak od Zemana. ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

No teda! Při sledování tohohle filmu má opravdu člověk tendenci k epileptickému záchvatu. Neustále se opakující záběry napodobující známé filmy mísící se s rychlým střihem, nesmyslnými záběry téměř na cokoliv, k tomu hrozná turecká hatmatilka, "herci" předříkávající dialogy někde doma v pokojíčku a k tomu všemu jako třešnička na dortu scénář jako od 4letého dítěte. Fjůůůůůůůůůů. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama