Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že hudba z Dobyvatelů ztracené archy bude znít ještě úžasněji při záběrech na největšího vesmírného frajera, co celý film skáče na trampolíně, seká kameny napadrť holýma rukama a láme vejpůl velké mručící plyšáky. Díky ti, Çetine İnançi, za tvou bezprecedentní ochotu vykrádat a ignorovat autorská práva, stejně jako za tvé neuvěřitelně extravagantní, chaotické a nahodilé vedení 'vlastních' příběhových složek (tím obdivně mrkám i k tobě, Cüneyt Arkıne). Dlouho jsem se takhle nepobavil - kdykoli se spustil jakýkoli Williamsův motiv, byla tíha guilty pleasure přímo smrtelná a veškeré to debilní dění až ďábelsky neodolatelné a kulervoucí. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Ano, tohle slovo přesně sedí. Má to sice být remake Star Wars, nicméně soundtrack byl přejat z Indiana Jonese a Flashe Gordona. Ta melodie z Jonese se Turkům asi obzvlášť líbila, jelikož ji slyšíme téměř nepřetržitě, někdy i v absolutně nehodících se chvílích. Mimochodem, nejen soundtrack byl přejat. Některé scény mi připomínají spíš toho Indyho a třeba ten meč je jako vystřižený z Flashe. Bojové a milostné scény jsou vyloženě komické, stejně jako dialogy, nad kterými jsem jenom nechápavě zíral. Vrcholem je naroubování náboženství - křesťanství a islámu - do... ehm... děje. Více už za mě řekli ostatní uživatelé, já můžu jen konstatovat - odpad, naprosto zasloužený. Možná si říkáte, že jsem ale suchar. Samozřejmě, že jsem se zasmál, jenomže tak, jak si asi autoři nepředstavovali. Odpad dávám se stejnou vážností, s jakou byl tento film a hlavně jeho dialogy myšleny. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Odpad? Za pět? Objektivně vyhrává první možnost, ale když ona je to taková sranda. Určitě jste si při sledování nějakého filmu říkali: "Tohle bych natočil/a taky." Tady to platí beze zbytku. Stačí vzít starou kameru, pár kamarádů, nějaké ty basy piv, cokoliv, co nabídne maminčin šatník, a hurá za město do kamenolomu točit. Tenhle film opravdu překonává hranice veškerého viděného a každý si najde svou oblíbenou pasáž. U mně vede ten robot, co vypadá jako automat na kondomy, ke kterému někdo přidělal ruce a nohy a místo hlavy mu dal maják ze sanitky. V těsném závěsu je pak celý zbytek filmu. Dlouhé pohledy vyměňované mezi hlavním hrdinou a tou pornoherečkou s atrofií obličejových svalů vyvolávají stejně dlouhé salvy smíchu. Mimochodem, při závěrečné bitce s mumiema (komparzisté omotaní toaleťákem) jsem dostal křeče do břišních svalů. To, když hlavní geroj urval hlavu jedné mumii a kopl ji na další mumii, která následkem toho explodovala. A takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. Nicméně neztrácejte čas čtením komentářů k tomuto filmu a radši se na to podívejte. Pak už se přestanete divit čemukoliv. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme beriem akékoľvek iné hodnotenie než odpad ako nepodarenú recesiu, či snahu túto kuriozitu zachrániť pred tým, čo jej náleží. Obrovská vykrádačka plná nevkusu a útrpného deja, kde scenáristi vyrobili niečo hodné nezainteresovaných škôlkarov, ktoré prekonáva všetky hranice znesiteľnosti svojimi nezmyslami. Nevadí mi, že nemali peniaze na efekty, či iné veci, no mám pocit, že si nedali záležať na ničom. Oblečenie, kulisy, bojové scény, herecké výkony, zábery kamery, proste nezmysly a otrasné spracovanie vo všetkom. Tie pózy už boli veľa, no napríklad bojová scéna, kde muž chytí meč do zubov a zlomí ho po stranách úst seknutím rúk, to hovorí za všetko. Okrem domácich videí som film ešte netočil, no myslím, že toto by som zvládol podobne urobiť. Podľa mňa ich ani rok výroby neospravedlňuje, lebo lepšie sú podľa mňa aj niektoré krátke filmy z 19. storočia. Najhorší film histórie to podľa mňa nie je, poznám horšie, no aj toto bolo utrpenie sledovať a podľa mňa ani komické nie je. Nechápem ako niečo také mohli pustiť do sveta. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Film, který neustále osciluje kdesi mezi odpadem a maximem, ale nakonec mu nelze ono maximum upřít. Výtvor zcela čisté fantazie a krásné duše aneb když na něco nemám budget, tak si to vypůjčím z kapitalistického braku a zároveň nakrmím diváky lačné buď po akci (zhruba 70% filmu se zápasí, ovšem s jakou vervou a vždy velice originálně) nebo krásných statných mužích (zhruba 20% filmu spočívá ve statických záběrech na udatné tváře dvou hlavních proragonostů). No a když se film zhruba v půlce zastaví a zcela mimo děj proběhne kázaní z koránu - ano, přátele. Dílo génia. Bránice dostala zabrat. Takhle má vypadat zábava. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)
  • Pro některé politiky slouží film jako argument, proč by Turecko nemělo vstupovat do Evropské unie. (Sufferer)

Reklama

Reklama