Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvě propuštěný polepšený kriminálník, někdejší pianista John Ellman (Boris Karloff), nemůže sehnat práci. Žádá proto o pomoc i u Nolana, jednoho ze čtyř mafiánů z lepší společnosti. Nolan a jeho společníci ho ale využijí a svedou na něj vraždu soudce, který odsoudil nejen jejich člověka, ale kdysi i Ellmana. Ellman je uznán vinným, odsouzen a popraven. Jenže smrtí to nekončí - pomocí lékařských objevů je Ellman vzkříšen a touží po pomstě... (Oktavianus)

(více)

Recenze (14)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V podstate ide o horor iba svojím vyznením. Teda horrific. Ale ako celok, to vyzerá ako dráma s neprávo odsúdeným, mstiacim sa za svoj osud zo záhrobia. A pri tom aj v tom je akosi nevinný. Je to skôr experiment, ako rádová žánrovka. Boris úžasný, o jeho talente na psycho osoby - či už také, alebo hentaké - niet pochýb. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Přes trošku slabší úvod se to vyvine ve výborné sci-fi drama, ale necítil jsem z toho nějakou promyšlenost. Chyběl mi tak nějaký plán, kdy to oživení je nevyužité.. John Ellman (Boris Karloff) je děsivý i v tak smutně vážné roli jako je tato. Jen mám pocit, že se z toho dalo vytěžit daleko více. Navíc šlo o poměrně silné téma, jen to nemělo emoce, což šlo doplnit vlastně jen tím, kdyby ve filmu byl někdo komu na Ellmanovi nějak záleží. 70% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Soudce Shaw (Joseph King ) vystupuje nebojácně proti organizovanému zločinu. Tím dělá problémy v obchodech lokálních gangsterů Lodera (Barton MacLane), Merritta (Robert Strange), Blackstona a jejich právníka Nolana (Ricardo Cortez). Ti nechají Shawa zavraždit a podezření uvalí na právě propuštěného Johna Elmana (Boris Karloff), jenž byl jednou Shawem neprávem odsouzen. Odsouzen je i teď. Je i popraven, ale temným experimentem doktora Beaumonta (Edmund Gwenn) je opět probuzen k životu... Typický strašidelný Karloff - tentokrát laděný silně do melancholična - v dost netypickém Curtizově filmu. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Priemerný mix sci-fi a krimi thrilleru (ten horor som tam aspoň ja neobjavil :), ktorý spočiatku začína ako klasický "dead man walking" film a tá časť je naozaj pôsobivá, najmä vďaka najväčšiemu kladu filmu - charizmatickému Borisovi Karloffovi (ktorý v sebe nezaprel frankensteinovský rozmer ako výzorom, tak aj stvárnenou úlohou). Film však zlyháva v druhej polovici, kde mal asi nastúpiť hororový motív, ale skôr sa koná uspávacia odyssea k moralistickému finále. Škoda, pretože niektoré scény sú naozaj nádherne nakrútené (pred popravou, Karloff na klavíri), ale žiaľ ako celok ma to nepresvedčilo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový čistočistý průměr. Curtiz nebyl hororový tvůrce a film podle toho vypadá - jedná se o standartní krimi gangsterku se standartním námětem pomsty nespravedlivě odsouzeného mafiánům. Karloff sice hraje oživlého mrtvého, ale jedná, vypadá i je smrtelný jako obyčejný člověk. Za zmínku stojí, že vlastně ani nikoho nezabije, všechny smrti si mrtví způsobí sami. Nicméně žádný zombie horor to není není, jen klasický thriler. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Postava Borise Karloffa se jmenuje John Ellman, v titulcích je ale uvedena chybně jako "John Elman". (Oktavianus)
  • Natáčení začalo 23. listopadu 1935, v den 48. narozenin Borise Karloffa, a trvalo 18 dní. (Oktavianus)
  • Podle původní verze scénáře měl být John Ellman (Boris Karloff) alkoholik, narkoman a poněkud "jednodušší" člověk. (Oktavianus)

Reklama

Reklama