Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

petero 

všechny recenze uživatele

Dávam o hviezdičku menej ako jednotke. Asi po pol hodinke sledovania by som tomu dal možno iba dve, pretože ma dosť štvalo ako sa obete chytaly do pascí. Bolo to dosť pritiahnuté. A ešte neschopnosť celej roty policajtov, komanda a expertov prísť na nejakú stopu. Našťastie som to dopozeral a celkové vyznenie filmu zanechalo na mňe celkom dobrý dojem. Atmosféru to nestratilo. Kamerové hrátky už ničím nie sú výnimočné. No opäť ako v jednotke je tu slušný záver, kvôli ktorému dávam aj tú štvrtú. Dvojku si však vychutnáte iba ak ste videli aj jednotku. Inak je to veľmi solídne pokračovanie. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte nelogickejšie, vykonštruovanejšie a stupídnejšie ako jednotka. Navyše bez atmosféry, ktorá v jednotke vzbudzovala dojem, že je film niečím viac. Niektoré krváky sú tučné (oklincovaná bejzbalová pálka je mojou obľúbenou vražednou zbraňou už od Úteku z New Yorku) a záver je vďaka hudbe solídne vygradovaný, ale aj tak... Načo? ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý hororový thriller, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o detektívovi, ktorému sa so svojim tímom podarí chytiť nebezpečného sériového vraha Jigsawa, ale nemôžu ho uväzniť, pretože má stále rukojemníkov, medzi ktorými je aj detektívov syn a tí sú uväznení v neznámom dome s rôznymi pascami. A navyše na útek majú len pár hodín života, inak ich usmrtí nervový plyn. Spracovanie je na tom dobre, po zaujímavom úvode sa už začne hlavný príbeh, už to samozrejme nie je až tak originálne a nepredvídateľné, ako v prípade predchádzajúceho dielu, pravidlá sú už jasne určené a podľa nich sa celý čas riadi, ale nemám s tým najmenší problém, obe línie, teda tá hororovejšia, ale aj kriminálna sú podané ideálne, majú dostatočný priestor a sú aj dosť zaujímavé, takže cez slušné tempo sa na to celý čas pozerá viac, než dobre. A nadmieru spokojný som aj so záverom, ktorý prekvapí až v niekoľkých dôležitých veciach, ale len v dobrom. Po hororovej stránke to už nie je až tak výrazné, ako predtým, ale stále som dostatočne spokojný. Atmosféra už pôsobí skôr takým surovým dojmom, napätie už zmizlo až na pár momentov úplne, ale zase je film výraznejší po krvavej stránke. Sklamalo ma, že časť v dome je viac zameraná na ubližovanie si medzi postavami, ako na samotné pasce, z tých ma v celom filme výraznejšie zaujali asi len dve a z toho je jedna hneď na začiatku, ale zase poteší pár drsných likvidácií. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický Tobin Bell vo svojej životnej úlohe sériového vraha, bavil ma aj Donnie Wahlberg ako detektív, opäť poteší Dina Meyer, ale aj nová výrazná postava, Lyriq Bent ako veliteľ zásahovej jednotky. A tých pár postáv uväznených v dome je už skôr len do počtu, až na dve, tri výnimky sú to len klasické postavy na usmrtenie. Réžia a technická stránka sú vydarené, vizuálne mi to sadlo ešte o niečo viac, ako jednotka. Toto pokračovanie je plnohodnotné pokračovanie predchádzajúceho dielu, baví ma asi ešte aj o trochu viac a právom patrí medzi najlepšie diely celej série. 76% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Saw II příjemné překvapení. Scénáristům se vcelku slušně podařilo oprostit od logických děr prvního dílu, i když je pravda, že ani tady si jich bohužel pár neodpustili. V mnohém se taky podařilo tvůrcům oprostit od přehnaně nevyrovnaných částí, kdy ta zachycující dění v místnosti byla excelentní, zatímco ta odehrávající se mimo a popř. flashbacky bylo nudou a šedí. Tady se jim daří držet atmosféru poměrně vyrovnanou, i když je pravda, že celek je postaven víceméně na vcelku nepokrytém zobrazování funkčnosti různých úkolů, kterými Jigsaw pověřuje své oběti. Je pravda, že jejich originalita je chvílemi až nepříjemně mrazivá a u některých (díra plná injekčních stříkaček) už i žaludek sáhodlouze zaprotestoval, ale i přesto, je Saw II pouze šablonovitě rozehraný thriller, kterému nelze upřít ani poměrně vrchovatou míru nápadů, ani slušivě temnou atmosféru. I když na druhou stranu je pravda, že hyperaktivní kamera a klipovité stříhání jí překvapivě trošku ubírají. (Ne)standardní nadprůměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od dvojky som čakal viac, no myslím, že trošku sklamala. Hlavne to bude asi tým, že sa vymenil celý štáb okolo. No aj tak si udržal film pozíciu skvelého horroru so skvelou hádankovo-rébusovou líniou. Skvelo vymyslené hry s brutálnym podkladom, na ktoré sa človeku so slabým žalúdkom pozerá ťažko. Pre mňa však filmova lahôdka! Trošku mi chýbala celková drsnosť a celkové husté napätie, ktoré v jednotke dodávala len jedna miestnosť a len dvaja ľudia. Celý film je však jeden obrovský hlavolam, ktorý vyústi do parádneho záveru. Film si necháva otvorené zadné dvierka, čiže podľa mňa sa môžeme kľudne dočkať ďalšieho pokračovania, čo by vôbec nebolo odveci. (teraz bohužiaľ už viem, že bolo.) 80%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ve chvíli, kdy zajatci odhalí ve sklepě figurínu s nápisem OBI, následuje na tento nápis několik záběrů a v každém z nich je nůž, který tento nápis drží, zapíchnutý někde jinde. Jednou nad jménem OBI, jednou vpravo, jednou v písmenu B. (Marrty3)
  • Nízkorozpočtový horor za 4 miliony amerických dolarů vydělal během prvního víkendu (28. – 30. 10. 2005) promítání v USA 31,7 milionů dolarů. Celkové tržby v amerických kinech se vyšplhaly na 87 milionů dolarů a celosvětové na téměř 148 milionů dolarů. (imro)
  • Většina herců nedostala posledních 25 stránek scénáře, aby se předčasně nedozvěděli konec, který znali jen představitelé hlavních postav. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama