Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský policejní detektiv Jack Mosley je zkrachovalá existence, má chromou nohu, problémy s alkoholem, byl na léčení a nikdo už mu nesvěří pořádný úkol. Po jedné policejní razii má Mosley hlídat na místě činu, než dorazí policejní hlídka. Mosley tam stráví skoro celou noc. Další den už se chystá domů, když mu poručík nařídí, že musí ještě před koncem služby převézt jednoho vězně k soudu, který je vzdálený jenom 16 bloků. Jack pracoval celou noc a už se mu do ničeho nechce, poručík ale namítne, že policista, co měl mít vězně na starosti, uvízl v zácpě a nikoho jiného nemá. Jack si tuhle práci má započítat do přesčasů, takže nakonec tedy neochotně souhlasí. Vězeň Edddie Bunker neustále mluví a nechce zavřít ústa. Jack se s ním zbytečně nebaví, jeho řeči ignoruje. Pak zastaví před konzumem, kde má objednaný alkohol, a jde si ho vyzvednout. Když vyjde ven, uvidí muže, který se snaží Eddieho zamčeného v autě zabít. Jack ho zlikviduje a všechno nahlásí... Za chvíli přijede do baru, kde Jack čeká, Frank Nugent, Jackův bývalý parťák. Ten Jackovi vysvětlí, že je v pěkné bryndě, Eddie totiž chce svědčit proti Frankovi a dalším kolegům, a proto ho musejí zabít. Chtějí to nalíčit tak, že ho zastřelí Jack a udělají z něj hrdinu. Jackovi se takový postup nelíbí, a tak postřelí jednoho policistu do nohy, popadne Eddieho a utíká s ním pryč. Následuje dlouhá honička a přestřelky, během níž se Jack dozví, co Eddie na Franka má. Jack chápe, že mu jde o život, zároveň ale má už jen zhruba hodinu na doručení svědka k soudu, protože pak vyprší platnost velké poroty... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (454)

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn na nedeľné popoludnie. Proste Willis je Willis a to čo tu zahral starého ochlast policajta vyditeľne na konci síl odpadávajúci po desiatich krokoch (agent: "Ste v poriadku", Willis: "Bežal som.") A keď struhne ten svoj die hardovský pohľad proste nedá sa mu odolať. Richard Donner na staré kolená odviedol dobrú prácu - prvý výstrel vo filme a ide sa ... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak jsem docela na vážkách. Kdo čeká dědkovitého Johna McClanea, toho 16 bloků asi docela zklame. Jack Mosley sice chlastá, trpí a a zachraňuje jako McClane, ale je to už jen nevrlý prošedivělý dědek, který se nejspíš každý den v práci těší, až si večer nazuje bačkory a se sklenkou whiskey v ruce se uprdelí ve svém oblíbeném křesle u televize. Hlášky, střílení nebo Willisův typický "komentující monolog" nečekejte. Donner totiž není žádný akční režisér a 16 bloků není akční film. Je to spíš jen takový vcelku slušně natočený komorní thriller, s dobrým Willisem a zbytečně promarněným akčním potenciálem. Do televize dobré, ale do kina se na takovéhle věci nechodí. No nevim, dávám 3*, ale zaokrouhlené dolů za ničení krásných McClaneovských vzpomínek. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Richard Donner našel černocha s nejprotivnějším hlasem současnosti, Bruce Willise obsadil do role samozvaného zachránce a natočil oldschoolovou detektivku plnou klišé, která se na začátku sice rozběhne kupředu slušným tempem, ale už ve třetině závodu jí podkopne nohy totálně retardovaný scénář. Přičtěte k tomu dorty a je hotovo ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70% pre poctivú retro krimi drámu. Schopná réžia, typovo veľmi dobre obsadení herci, pohodová atmoška plynúca spoza kamery jasne indikujúca, že toto natáčanie si viacerí zúčastnení od srdca poriadne užili, žiaľ nevyrovnaný scenár (resp. miestami až príliš veľké disproporcie medzi logikou/nelogikou konania postáv). Scéna s vyriešením "bus-stop riddle" mi ešte dlho ostane v pamäti. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Opravdu kolísání kvality je zjevné, na druhou stranu je to běžný film, takže není co řešit. Jedná se o typickej příklad rolí na hodnýho (Bruce Willis - ovšem záleží, jak se to vezme) a zlýho poldy (David Morse, který mi do téhle role prostě sedl), zápletka celého filmu se točí kolem Eddiho (Mos Def), který byl svědkem nezákonného jednání policie. Nejlepší je nejspíš začátek a konec filmu, zbytek se pohybuje jemně pod průměrem. 55% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Kromě New Yorku natáčel štáb také v Torontu od 21.4 do 10.6.2005. (imro)
  • Na konci 53. minuty můžeme zaslechnout kultovní výkřik přezdívaný „Wilhelm scream“. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama