Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady ta špína smrdí za tři rohy. Hned v momentě, kdy Clint rozjede kolečka osudu, čujete, že si na něm někdo vyleje vztek. A to je to přitom policajt. Jeho filmařské řemeslo tu nicméně netrpí. Vlastně ani jeho role, která je zase správně chladná a brutální. Spíše to nemá tolik napětí, kolik bych si přál a finále je taky jedna velká stylová přeháňka, kde Clint s tím chlapským finálem tlačí brutálně na pilu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $26,414,658Tržby Celosvetovo $-║ na prekvapenie tu za celý film Eastwood nikoho neodstreli, kdež to mu rozstrieľajú na šrot dom, auto a autobus kde sa nachádzal alebo nachádza, nuž záver dosť spackaní /50%/ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ten konec mi přijde přestřelený - a to doslova. Ale jinak jsem se hodinu a půl bavil. Tentokrát chemie mezi ním a jeho tehdejší rajdou Sondrou funguje, hlášky ujdou, napětí v tom taky nějaké je, a Clint je tu dokonce za pitomého poldu, kterému věci ne a ne docvaknout a musí mu je říct holka. Líbí se mi i ta část, kdy to zvolna přejde do road movie na 4 kolech, na 2 kolech (i když ten střelec v helikoptéře moc střílet neuměl) a pak ve vlaku, každou chvíli se něco děje, mini příběhy na sebe navazují a celkově to má hodně do sebe. Jinak tedy už s tím vrtulníkem je to hodně o náhodě a konec tou nasazuje korunu, a taky to mohlo být o čtvrt hodiny kratší, ale jinak jsem spokojený. A když nad tím tak přemýšlím, tak i ta jízda busem má nakonec něco do sebe. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Clint jede autem, Clint jede sanitkou, Clint jede policejním autem, Clint jede na motorce, Clint jede vlakem, Clint jede obrněným autobusem... uf. Jak sami vidíte, tak nic převratného se v Železném stisku neodehrává. Jedná se totiž o průměrné béčko, kterému sice nechybí akce, ale zato nápady. Vše je takové unylé a i to závěrečné cedníkování autobusu není žádná sláva. A když se k tomu přidá i to, že samotný Eastwood zde není příliš výrazný a film místo něj musí táhnout Sondra Locke v roli drsné prostitutky, při čemž vypadá jako něžný andílek, tak z toho vychází čistý šedý průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Eastwoodovu partnerku v tomto filmu hraje jeho tehdejší skutečná přítelkyně Sondra Locke. K její roli v tomto filmu měl Clint jen slova uznání: „Ta holka hraje v tomto filmu úžasnou roli. Nejde jen o nějaké symbolické mihnutí se před kamerou, jako je tomu v mnoha akčních filmech. Tady je ženská role stejně důležitá jako ta mužská, ne-li důležitější.“ (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama