Reklama

Reklama

Grizzly Man

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek zpracovává příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou... Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznám, že mě tenhle film dojal a naprosto šokoval. Příběh o muži, který chlastal jak duha, ale zrovna díky medvědům dokázal pitivu vzdorovat a nakonec se rozhodl s nimi nadobro žít. Později začal nenávidět cokoliv lidského a jediné co opravdu miloval byla příroda a hlavně medvědi, kterých se nedokázal bát. Otázka je jestli to oni opětovali. Tak nebo tak bylo mu to osudné a v roce 2003 ho jeden z medvědů roztrhal a i když sám řekl, že i kdyby ho zabil medvěd tak nechce jeho smrt, nakonec ho zastřelit museli. První případ zabití člověka medvědem a zrovna muže, který se mi zdál sympatický, velice vtipný, ale přesto uzavřený a těžko pochopitelný. Jeho záběry se míchají spolu s autentickými rozhovory jeho přátel a během filmu se prolíná samotný komentář režiséra, který je navýsost skvostný a uctívá památku muže, který dokázal v přírodě takřka nemožné. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nic pro slabší žaludky. Rozhodně zde není nikdo k obdivování. Tim a Amy byli prostě šílenci. Tento dokument není nijak zásadní nebo přelomový, ale určitě zajímavý a dost přímočaře podaný. Nádherné jsou získané záběry a hodnotný je také pohled na muže, který se zcela vymyká chápání průměrného člověka. Bohužel jeho zanícení pro medvědy nakonec stálo život nejen jeho, ale i jeho přítelkyni i toho jím nejvíce milovaného - medvěda. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument o neméně pozoruhodném člověku, Timothy Treadwellovi, naivním bláznovi, který měl určitý sen a ten si žil, avšak jeho sen se mu nakonec stal osudným. Myslím, že nejlépe to vystihl jeden z účinkujících, když řekl, že Timothy překročil hranici. Je to tak. Na jednu stranu žil krásným dobrodružným životem v přírodě, spjat se zvířaty a divočinou, ovšem na druhou stranu se stále pohyboval v nebezpečné zóně, na hranici života a smrti. Grizzly Man obsahuje úžasné záběry nejen přírody, ale i zvířat, či samotného hlavního hrdiny, který působil jednak jako naprostý pošuk, avšak z jiného úhlu pohledu jako fascinující člověk. Je pravděpodobně dobře, že audionahrávka z osudného dne, nebyla zveřejněna, protože, jak už to někdo napsal, z popisu toho, co se tam odehrálo, a jak těla po útoku vypadala, muselo jít o něco nepředstavitelně strašného. Závěrečná píseň jen podtrhuje výsledný dojem. Nevím, zda je mi osud Timothyho spíš lhostejný nebo je mi ho líto, avšak stopu zanechal daleko větší než medvědí už proto, že spolu s ním zahynula a 6 minut umírala i jeho přítelkyně Amie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl pátrat v mysli člověka, který hledá smysl své existence v odlehlé přírodě a pro většinu společnosti představuje nepochopitelného blázna, nežli režisér, jenž věnoval svá nejslavnější díla právě zkoumání náročných osobností, hraných ještě náročnějším hercem, v podmínkách vzdálených civilizovanému světu. Herzog si drží od zkoumaného objektu interpretační odstup a nechává na divákovi, jak na Treadwella a jeho v podstatě předurčený osud bude nahlížet. Najde se bohužel pár emocionálně manipulativních scén, ale jinak je Grizzly Man nesmírně oslovujícím dokumentárním okénkem na člověka, který zkrátka chtěl žít jinak - a tahle odlišnost, pro někoho obdivuhodná a pro mnohé šílená, je dostatečně zajímavou záminkou i východiskem, aby se divák do Herzogova vyprávění a Treadwellových nahrávek dostatečně ponořil a byl ochoten jim naslouchat. Byl to blázen? Pro mě jo, ale i tak mi tenhle snímek dokázal jeho životní názor hodnotně přiblížit. 85% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je to dokumentární film. Příběh, který se opravdu stal. Jelikož byl natočen na základě vyprávění samotné oběti a svědectví jeho přátel, tak se místama dost opakuje. Snímek mohl být o 15 min.kratší a mohly se vynechat opakující se scény. Tu hrůzu, která se tam stala každý pochopí už v prvních 20. minutách. Jinak ale krásná příroda na Aljašce a dá se to vydržet si to celé poslechnout od Timothyho Treadwella, milovníka medvědů Grizzly a obětí těchto obrovských nebezpečných šelem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Osudový útok medvěda na Timothyho Treadwella a Amie Huguenard se odehrál poblíž jezera Upper Kaflia Lake v aljašském Národním parku Katmai. Ačkoliv Treadwell strávil 13 let ochranou medvědů (navzdory tomu, že tyhle šelmy byly chráněny aljašskými zákony), jeho smrt vedla k zabití dvou nebezpečných medvědů. (HellFire)

Reklama

Reklama