Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

R4D0 

všechny recenze uživatele

Každému takémuto filmu kde je lepšie povedané vystupuje hip-hopová scéna alebo graffity scéna bez problémov dávam 5*.Ale prečo som nedal aj takémuto filmu päť?Možno preto že film ma miesta pri ktorých človek zaspáva a upadá do bezvedomia následkamy nudy.Tento film je na niektorých miestach príklad ale len na niektorých nebyť tích miest a byť viac akcie tak dám pekných päť ale bohužial je tam to čo tam je tak preto len tri*. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

První velká filmová role Curtise Jacksona, rapera, který o pět let dřív zázračně přežil pokus o vraždu, kdy byl rozstřílený jako řešeto (nebo Don Corleone.-). Nečekal jsem žádné velké herectví. 50 Cent hraje jako 50 cent. Hudebně i herecky to je víc, než jsem mohl čekat. Film odpovídá stylu "bráchů se zlatými řetězy". Kdo má rád muziku, kterou hraje 50 Cent, D 12 a Eminem, nebude zklamán. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku musím přiznat, že nejsem černoch a hip hop také není zrovna můj šálek kávy. Spíše naopak, českým rádoby nezávislím "ghetto" hip hoperům se s chutí vysměji, ale tento film byl pro mne příjemné překvapení. Solidní gangsterka, kde drogy a zbraně prohrávají svou bitvu proti hudbě. Tento film určitě dodá spoustě mladých američanů naději na to, že si také splní svůj prima "americký sen". Ale mě jde spíše o to, že docela slušně pobavil... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jojo, BLM!!! Slovo negr tu zazní tak 500x, ale běda, jak ho vysloví nějakej běloch. To jsou hned všichni na nohou a ten člověk je prakticky lynčován. Neříkám, že by ho měli běloši říkat, ale když jsou na něj černí tak vysazení, sami mezi sebou by ho taky neměli používat. Jinak 50 Cent je herecky naprostej tragéd, což potvrzuje celou kariéru a naprosto nechápu, že podobný typ filmu natočil Jim Sheridan. Asi jako kdyby Quentin Tarantino natočil Beethovena. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Proč tolik odsudků, kolegové recenzenti? Hip hop nemám rád především kvůli tomu, jak "trendy" je mezi dnešní mládeží, která má rozkrok u kalhot někde mezi koleny, čepice s ostrým kšiltem natočeným nabok, houpavým krokem a drsným slovníkem plným "gangstas" zkratek. Ale jeho (dnes již nedosažitelná) podstata je bezesporu o něčem úplně jiném a myslím, že i nevěrohodný a profláknutý produkt "hudebního průmyslu MTV" 50 Cent ji v tomto snímku dokázal poměrně věrně reprodukovat Opravdu si myslím že takhle to v řadě lokalit a čtvrtí v USA funguje. A jistá ruka režiséra Jima Sheridana dokázala udržet na uzdě i scénáristu, který zřejmě svůj výtvor odevzdal po týdnu stráveném na chatě v Novosibirsku bez elektriky, televize a hygienických potřeb, nicméně s pořádnou zásobou vodky. 50%, deset přidávám za to, že i o tak odstrašujícím způsobem zkomercionalizovaném tématu se dá natočit aspoň relativně obstojný film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)
  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)

Reklama

Reklama