Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (349)

plakát

Do hloubky: Zmizení Birgit Meier (2021) (seriál) 

Utahané jak silvestrovská estráda v TV, potenciál v tom přitom byl. Opět jsem si ověřil, že americké true crime dokumentární série jsou jiný level, mj. i díky většímu množství obrazových záznamů z lokálních TV.

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Nejlepší vztahová konverzačka, jakou jsem kdy viděl. Místy bylo až bolestné se na to dívat.

plakát

Jak jsem se stal gangsterem (2019) 

Poláci momentálně v rámci evropské kinematografie tvrdí muziku a šlapou na paty Španělsku. Formálně parádně natočený film, který by asi šel lehce prostříhat nebo naopak natáhnout na minisérii a s postavami si ještě víc pohrát, ale i tak vrním blahem.

plakát

Rozkoš (2021) 

To jsem se zase já starý blbec nechal nějakým tématem nalákat :-(

plakát

Konečně doma (2015) 

"Tati, prosím tě, dej tomu pět hvězdiček, protože je to ÚPLNĚ boží!" A dětem (8 a 5), těm se v takových věcech neodporuje.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Objektivně všechno v pořádku, Daniel si to opět herecky dává fantastickým způsobem, ale dlouho, předlouho jsem čekal na nějaký ten "wow" moment, kvůli němuž o tomhle filmu můj nejlepší kamarád básnil. Bylo to všechno pěkně natočené, o tom žádná, jenže pořád mi vrtalo hlavou, co je na tom tak výjimečného. A pak to přišlo. Závěrečných sedm minut a pasáž, v níž nepadne ani slovo, ale za famózního hudebního doprovodu se odehrává to, na co jste celé dvě hodiny čekali, to byl totální filmový orgasmus, který mi zůstane v hlavě uložený navždy. Pustil jsem si to zpětně asi 10x a nemohl se nabažit.

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Je pátek 20. srpna 2021, 22:46 hodin a právě jsem viděl jeden z nejlepších hororů/mysteriózních detektivek v životě. Na stará kolena, úplně náhodou, potmě a na jeden zátah prakticky bez vydechnutí. NAPROSTO učebnicový případ famózní gradace příběhu a mistrně budovaného napětí, jež bylo místy až nesnesitelné. Dalo by se k tomu popsat hezkých pár odstavců, ale ať se zbytečně nezdržujeme, omezím se jen na stručné zhodnocení bez jakékoliv ambice na komplexní reflexi daného uměleckého díla, leč plně vystihující pocity recenzenta: "Pecka jako prase!!!"

plakát

Jídlo (1992) odpad!

To máš za Brutal.

plakát

Crack: Kokain, korupce a konspirace (2021) 

Aneb jak zlý bílý vykořisťovatel nebohému černému muži crack vnutil, do vězení jej za to vsadil a tím mu celý život zničil. Neříkám, že v řadě věcí jsou výtky vůči postupu vládě USA oprávněné, jenže dokument je výrazně manipulativní a akcentuje téměř bez výhrady jen jednostranný pohled černošské minority. Jsem si stoprocentně jistý, že ještě takových 10-15 let zpátky by podobný snímek vypadal úplně jinak a jeho vyznění by nebylo poplatné diskurzu, který momentálně v americké filmové produkci převažuje. Je to škoda, ale patrně se jedná o trend, který bude jen sílit.

plakát

Vražda na objednávku (1954) 

Ve výstavbě příběhu a budování napětí je Hitchcock naprosto nepřekonatelný, byť tady už byl závěr trochu natahovaný a dalo by se to lehce sestřihat.