Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

bif 

všechny recenze uživatele

No..určitě to není "Áčkový" životopis a ze začátku velice kolísají výkony herců, ale postupem času se film dostane na celkem slušnou úroveň, můj oblíbený "Fifty" se ukázal jako celkem slušný herec a Terrence Howard je prostě klasa. Soundtrack je skvělý, takže je z toho celkem hezký filový zážitek a celkem silný nadprůměr. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Bez žádné upjatosti k hip hopové kultuře, či náklonnosti k rapu, čistě neutrálně říkám, že ten film má šťávu. A jestli je ten příběh opravdu příběhem Curtise Jacksona alias 50 Centa, smekám i před ním. Nebýt nudnějších pasáží ve filmu,dal bych 4 a půl hvězdy.P. S. :nechápu kometáře KryplXxXe a dalších,co mají problém s barvou pleti. Chlapci, to jste na špatné stránce, tady se hodnotí filmy! ()

Reklama

Meinhart 

všechny recenze uživatele

Znam Jim Sheridana a velmi dobre znam i 50 centa a jsem fanda hiphopove muziky. Nicmene film nebyl prilis dobry, prilis hollywood na me. Takze reziser zklamal. No a padesataka vylozene nemam rad pro jeho sislaci flow, a ze znel jinak po prostreleny hudbe? No, neprislo mi. Presto pokusy o tento zanr filmu dopadaji mnohem hur, proto 3 hvezdy. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Vydařená černošská gangsterka. Jen jsem se po skouknutí nemohl rozhodnout, jestli si mám myslet, že černoši v americe jsou nemakačenka, který si dokážou vydělat mraky peněz jen ilegálním způsobem, nebo skupina lidí, který si žijou svým lifestylem a vydělávaj si šikovně i když se to neshoduje s pravidly moderní společnosti, ale je to na úrovni rozvojové země kdesi v Africe. Každopádně já osobně mám černošskou kulturu rád, hiphop mi nevadí (i když ten komerční už není přesně to pravý ořechový). Trochu mi ve filmu vadili kolumbijci, který byly ztvárnění trošku komicky se mi zdálo. Jako taková skupina legračne vyhlížejících dementů, ale přesto nebezpečných. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímek Curtise 50Cent Jacksona si režijně vzal na starost Jim Sheridan a za zvuku hip hopové hudby nám předkládá příběh rapera, který se z bahna dostal na výsluní popularity. Vyrůstal v neutěšeném prostředí newyorského Bronxu a matku mu brutálně zabili když byl ještě dítě, ale on se z ulice plné drog a násilí vypracoval v hip hopovou ikonu. Curtis Jackson zde spíše uplatnil svůj pěvecký talent než svoje herecké schopnosti, které jsou mimochodem dosti jalové. Ve filmu není nouze o drsné momenty, ale i jímavé rodinné scény a dohromady tak vzniklo sugestivní dílo, které dokáže zaujmout nejen hiphopové příznivce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)
  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)

Reklama

Reklama