Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Terva 

všechny recenze uživatele

Začalo to katastrofou. Hurikán zničil co mohl. Jenže pod jeho rouškou přišlo něco mnohem horšího. CITÁT - Viděl jsi ta světla?......... Zatím jen lehce bláznivej ale milej Dave (Tyler Labine) věří na invazi mimozemšťanů. A co máte dělat, když vám z kufru auta zmizí podivná mrtvola, lidé kolem vás začínají být divný, někteří zmizí a za několik hodin se opět objevují, začnou mít rádi vodu a chtěj vás zabít? Co to tedy je? Velmi koukatelné, ale příběh číslo 7 s názvem "O rybě" ukáže, že scénář má své mouchy. Larkin (Lisa Sheridan) a její nehoda je do očí bijící nesmysl, chytrá žena, novinářka a udělá takovou hloupost? A také jsem nechápal proč její nevlastní syn Jesse (Evan Peters) přeleje nejdříve benzín z jednoho kanystru do druhého a pak ten odnese aby tekutinu mohl přelít do generátoru - tohle počínání je také přinejmenším podivné. CHYBA VE FILMU - Díl č.7 O rybě - Larkin (Lisa Sheridan) si okolo 12 minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem, proč tedy ta rouška? Celkově je díl č.7 podivný a zkazil mi celkový dojem. Následující díly jsou dost rodinné a řeší se tu až moc osobních věcí, což bylo chvilkama nudné. CITÁT - Cožpak svou tchýni nechce zabít každý?........... Poslední dva nebo tři příběhy už se rozjíždějí a začíná se něco dít. Jenže když se už něco děje seriál končí a pokračování je v nedohlednu. KRÁSNÝ OKAMŽIK - Stopněte si obraz v jedenáctém příběhu v 37 minutě a 44 vteřině a kochejte se krásným záběrem. CITÁT - Můj Bože!! Pivo!! Ten hajzl mi ukradnul pivo!!........ V devatenáctém díle s názvem "Syn také vychází" zazní instrumentálně píseň "Riders on the Storm " od skupiny Doors. Poslední dva příběhy byly hodně brutální. NEMŮŽETE ZASTAVIT BUDOUCNOST. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani po čtrnácti dílech si nejsem jist, zda se kvalita seriálu již opravdu ustálila a jsem tedy schopen napsat objektivní komentář a snímek hodnotit. Budu však předpokládat že ano. Nemá cenu si nic nalhávat, premisa seriálu mi naprosto sedí, miluji tyhle věci. Podobně jako u geniálních Unesených je prioritní dějová linka zatlačena jakoby do pozadí a divák má možnost sledovat ji skrze hlavní hrdiny, v tomto případě jednu, resp. dvě rodiny. Spletité vztahy hrdinů jsou pro podobné drama velice důležité, neboť napomáhají divákovi více se s příběhem sblížit a přemýšlet o něm. Samotné postavy jsou pak napsány tak, abychom byli schopni aplikovat je na sebe a své známé, máme totiž výběr z mnoha rozličných charakterů. Mě samotnému třeba nejvíce sedí Tom, který je nám podsouván jako záporná postava, a ačkoli má jeho chování motiv může se zdát nepochopitelné, alespoň tedy na samotném začátku. Čím více se totiž o samotných hrdinech dozvídáme tím schopnější jsme akceptovat jejich rozhodnutí a chápat jejich chování v určitých situacích. Tento seriál však není jen o rodiných hodnotách a ani na nich více méně nestaví. Jak už jsem napsal na začátku, přestože je vyprávění o 'mimozemšťanech' zatlačeno do pozadí, stále se jedná o primární část příběhu. Tato část je také velice poutavá, přináší krom zajímavých zvratů i spoustu nových otázek a někdy i šokujících odpovědí. Zároveň však tvůrcům umožňuje hrát jak se samotnými hrdiny, tak i s diváky podivnou hru. Už od samotného začátku jsou všechny karty vyloženy a záleží jen na nás, zejména našich schopnostech, jak rychle mezi nimi dokážeme najít souvislosti. V každém dílu je pár karet otočeno a divák má možnost pokoušet se pochopit další úseky příběhu. V každém dílu je tak zajímavá možnost se spolu s hrdiny pídit po vysvětlení a odhalení, divák je však v mnoha momentech napřed (nebo má alespoň tu možnost dozvědět se více než jednotlivé postavy), což se přiliš nestává. Celé toto dílo je tak postaveno na chápání vzájemných souvislostí a postupné interpretace celkového děje. Záleží však na každém divákovi, zda je schopen na tuto hru přistoupi a bavit se nebo seriál odvrhnout jen na základě jeho 'pomalosti' a zdánlivé nudnosti. 80% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Na jednej strane tu máme pri niektorých častiach taký halabala dej a skoro halmarkovské podanie, no na strane druhej mám rád takýto námet, akoby vystrihnutý z Krajných medzí. Má to len pár častí, tak podľa mňa sa do toho oplatí ísť, až taká strata času to nie je. Priemer. 60/100 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Po dvanácti dílech mám už nutkání provést jakési "mezi hodnocení" a zatím musím uznat , že se jedná o velmi kvalitní spíše komornější sci-fi podívanou , která ovšem chvílemi až moc zabrouzdává do roviny rodinných vztahů a tím působí mírně rušivě vůči té hlavní sci-fi rovině. Tak jsem se dostal ke zdárnému konci seriálu a nutno říci , že mi zbytek dílů chutnal podobně jako ty předešlé , ale ten poslední i s otevřeným koncem se mi trošku zadrhnul v krku a tudíž musím jít s hodnocením mírně dolů. Celkově se ovšem jedná o velmi povedený sci-fi seriál o lupičích těl z vesmíru , který mohu s klidným svědomím doporučit. ;-) Seriál: 79% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na televize to aniž by před tim bylo nějaké upozornění nebo lákadlo vlítlo tak rychle, že jsem s toho ani nestihl všimnout a ještě k tomu v celkem pozdní hodiny...každá epizoda vcelku volně ubíhá...sem tam se něco stane, ale vyvrcholení a největší nápor na nervy je většinou v posledních pár minutách...nevím jestli je to tak lepší, ale já jsem s tím spokojený a do příběhu mi to příjemně zapadá. Sice autoři prvních pár dílů protahují až do absolutna ale později už je příběh celkem zajímavě rozvětvován... pokud máte rádi seriály tohoto tipu tak bych neváhal ani minutu... (87%) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • V 7. díle s názvem "O rybě" si Larkin (Lisa Sheridan) okolo 12. minuty přikreje ústa kapesníkem proti smradu, ale je vidět, že stejně dýchá nosem. (Terva)
  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)

Reklama

Reklama