Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (353)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů, ale hlavní hrdinové mi moc sympatičtí nebyli. Když připočítám hrozný konec a neustálé poukazování na souvislosti s diskriminací všech možných skupin, srovná se to na 2*. Místo aby se děti něco přiučili, dozví se hromadu hloupostí, kterými jsou Američani krmeni více než zmiňovaným medem. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se s Ratatouillem neda srovnavat. Zatimco ten je skvostem jak po strance pribehove, tak take vtipne, Pan Vcelka mu nesaha ani po paty. Branice zustava az na dva svetle momenty v klidu od pocatku do konce, misty je film az prilis utahany, ukecany a nudny. A navic, kdyz uz i muj desetilety bracha v pulce filmu rekne, ze chce z kina odejit, tak to uz je co rict... ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Jasný, včelky se rozhodli stávkovat, protože jsou vykořisťovaný, a tak po bambilionu let promluví na lidi, aby je zažalovali. Soudkyně je afroameričanka, aby to bylo korektní, ale je tak vypatlaná, že včelkám dovolí vyhrát soudní spor, takže ty pak přestanou opylovat a tudíž se svět nevyhnutelně řítí do záhuby. Panu Včelkovi je ale líto, že jeho člověčí holka přišla o práci květinářky a tak s rojem kámošů vezmou svět na milost, protože otročit pro lidi je vlastně radost, když jeden vyrábí med, že? WTF?!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Včelí Film.... co je to víc? Příklad "okurkověsezónního" animáku, jakým se velká studia během roku jen tak nějak udržují ve formě? Nebo doklad všeobecné inflace animovaných filmů, kdy už se považuje za dostatečné sehnat zvučná jména, aby poskytla své zvučné hlasy "a to máte snad fuk čemu, hlavně že to sype, no né?" Obojí je pravda, ale zdaleka nejvíc se jedná o urážku práce všech scénáristů, kteří se kdy snažili dát svým příběhům nějakou vnitřní logiku. A o urážce inteligence diváka se nezmiňuju jen proto, že jde o pohádku primárně pro děti. I když... fóry o Stingovi, Rayu Liottovi, Larry Kingovi, a vlastně celá část se soudem pro nejmladší diváky být nemůžou. Jenže pro rodiče to taky nebude, protože něco tak idiotského, afektovaného a absurdního (bez už naznačené souvislosti s nějakou logikou) by neuspělo ani na afterparty Českých Lvů kolem třetí ráno. Ano, jsou tu i izolované povedené vtipy, ale když si ve čtyřicáté minutě říkáte, že už by to mohlo skončit, a ono se vám při závěrečných titulcích - jejichž podkres je jen tak BTW sprostá vykrádačka ani ne tak známějšího bráchy Harryho, jako Trevora Rabina a jeho Remember The Titans - zdá, že místo hoďky a půl uběhly hodiny nejmíň dvě, tak je něco opravdu špatně. Ale sakra, v animovaném filmu, kde se nasype pyl na strom zašlý kvůli vysouzené lenoře včel, a on okamžitě obrazí zelení a veselými barvičkami, není špatně jenom "něco". A na závěr se sluší říct, že ani ta animace není žádná první liga. Takže výsledek je takový, že tady vlastně nefunguje vůbec nic. 30%, maximálně... a už nikdy, nikdy víc. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ďalší z animovaných výplachov pre tých najmenších. A úprimne povedané, veľmi milo som sa prekvapil. Kvalitného humoru je síce pomenej, a obstarávajú ho výlučne nápady tvorcov, tých je ale strašne veľa. Práve nálož nápadov a príjemná atmosféra robia z Pána Včielku milú a prepracovanú záležitosť. Animácia sadne okrem detičiek asi málokomu, ale dá sa na to pozerať a celkovo to výborne zabaví. (70%) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Poté, co včelka Barry Benson promuje na vysoké škole, sedí na lodičce uprostřed bazénu s medem a rodiče mu řeknou, že nemá žádný život. Tato scéná má být poctou filmu Absolvent. (HappySmile)
  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama