Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tesne pod 4 hviezdami zaparkovala táto celkom vydarená komédia s výbornou dvojicou Clavier – Reno. Pozrel som si to len pre to, že tohto roku vychádza „Trojka“ tejto komédie, tak prečo nie? Nábeh mala v skutočnosti táto prvá časť aj na 5 hviezd. Niektoré fóry sú až neopakovateľné. Škoda, že postupom času to spadá do priemeru a objavia sa aj niektoré zbyročné teatrálnosti. Svojou formou ale film nikoho nenechá na pochybách, že ide o typickú francúzsku bláznivú komédiu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzských komedií,kterou jsem viděl.Už je tomu 22 let,co tento film spatřil světlo světa,ale je pořád jedním z nejlepších ve své branži.Výkony obou hlavních herců byly opravdu famózní.Když se tak po zhlédnutí snímku zamyslím,ani nevím,kdo z nich zahrál lépe.Jean Reno byl asi o trochu lepší,ale Clavier coby jeho pobočník mlel pořád zatraceně vtipné a dobré žvásty.U filmu jsem se mnohokrát zasmál.Od toho jsou to komedie,ale ne vždy tak dobré jako Návštěvníci.Hodnocení:80% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tahle zápletka jednoznačně nabádá k tomu, aby docházelo ke konfrontaci starého s novými, pořádky, které existovaly před devíti sty lety, jsou naprosto odlišné od těch, které fungují nyní. A film toho využívá naplno. Už dlouho jsem u komedie neměl pocit, že se v ní pořád něco děje, ale tohle je snímek, který se opravdu nezastaví. Chování postav je místy až absurdní, ale to snímku dodává na tempu. Film není plný vtipů, které by vás naprosto uzemnily, ale když se nad nimi zamyslíte, musíte uznat, že Francouzi mají opravdu skvělý smysl pro humor a ze zápletky dostaly skutečně hodně, možná nejvíce, co mohli. Nevěřil jsem tomu filmu, ale přesvědčil mě, že to skutečně stojí za to a bavil jsem se. "Návštěvníci" však mají takový náboj, že vás udrží neustále napjaté, aniž byste chtěli od filmu odejít. Tohle je atribut, který většině komedií ze současné doby chybí. Když to například srovnám s filmem "Nepoužitelní", jsme naprosto někde jinde. "Návštěvníci" dokážou pobavit a jejich příběh, i když se moc nezatěžuje kauzalitou a časovým paradoxem, přece jen funguje, je originální a dokáže zaujmout. Nemyslel jsem, že budu zrovna tenhle film doporučovat ve velkém, ale skutečně tak dělám. Po dvaceti letech stále stojí za to. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasický případ mého vztahu k některým filmům. Pamatuji si, jak to přišlo do kin, vyvolalo letmé haló a všichni o tom mluvili. Já to, klasicky, neviděl. Pustil jsem si to až po letech, někdy počátkem nového tisíciletí. Ale vůbec nic mi z toho v paměti neutkvělo. Možná proto, že to zase až taková sranda není. Asi dva dobré vtipy na komedii mi přijdou docela málo. Postavově a herecky mě ale příjemně zaujaly Isabelle Nanty (dlouho jsem se navzpomínal, kde jsem ten její obličej už viděl, než mi došlo, že v Amélii a tam i tady je prostě nepřehlédnutelná) a Valérie Lemercier. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Z téhle komedie žijeme na všech středověkých akcích, které navštívím. Totálně šíbnutý a fekální humor plný nelibých závanů, anusu a vyměšovaných tekutin, Christian Clavier co odporný sluha Jacquouille, Jean Reno coby noblesní rytíř de Montmirail a čelní náraz středověku do současnosti. Crazy komedie jak má být, ztřeštěná, odpočinková, svá... Jedna z nejlepších komedií, co znám. Můžete ji osočovat z přízemnosti, ale sakra přečtěte si Mastičkáře nebo Rabelaise a možná vám dojde, že dva středověcí vykukové by si v současnosti počínali přesně tak, jak Návštěvníci naznačují... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)
  • Král (Paul Bandey) na začátku filmu mluví anglicky. V té době ale v Anglii vládla francouzská šlechta a úředním jazykem byla francouzština a latina. Francouzština neměla v tomto období pevnou, jednotnou formu. (ČSFD)
  • Film sa svojím rozpočtom 9,5 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama