Kdo zabíjí nejlepší evropské šéfkuchaře?

Who Is Killing the Great Chefs of Europe?

Komedie / Mysteriózní / Krimi

USA / Itálie / Francie / Západní Německo, 1978, 112 min

Ted Kotcheff

Henry Mancini

Bláznivá komedie, kde odhalení vraha je nejméně důležitým prvkem produktu. Až na to, že Robertu Morleyovi není polovina slov vůbec rozumět, se jedná o vtipnou exkurzi do evropských kuchyní. Svou přítomností potěší kromě sexy Jacqueline Bisset, na jejíž odhalené vnady budete v koupelnové scéně čekat marně, i nestor francouzské kinematografie, Philippe Noiret. V odpovědi na otázku kolegy (mOnkey) odpovídám, že muž na fotografii je hodně podobný LdF, ale nejspíš to není on (zkoumáno ve zvětšeném detailu). Pro posouzení přikládám screen.(30.3.2011)

• danecek24

36. Zlatý Glóbus za rok 1978 - nominace (2) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jacqueline Bisset, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Robert Morley(28.12.2008)

Vrah zabíjející nejlepší evropské šéfkuchaře jednoho po druhém podle jejich vlastního receptu? To tu rozhodně ještě nebylo! Tahle černá kriminálka krásně kombinuje tajemno s humornou stránkou. Jen identita toho záhadného zabijáka je tak trochu nasnadě (i když se to v závěru snaží maskovat fikanou berličkou). P.S. Ve filmu se nachází jedna fotka s Philippem Noiretem, na které jako bych viděl i Louise de Funèse, co jsem se díval, hráli spolu v Kapitánu Fracasseovi. Můžete mi někdo, zda je to skuteně on, potvrdit nebo vyvrátit?(4.11.2010)