Reklama

Reklama

Kdo zabíjí nejlepší evropské šéfkuchaře?

  • USA Who Is Killing the Great Chefs of Europe? (více)

Obsahy(1)

Co dělat, když člověku tak chutná a kila jdou pořád nahoru? Lékaři varují, bez důsledné diety do půl roku zemřete! Vyhlášený král labužníků Maximillian Vandeveer (Robert Morley) by pro svou nezvladatelnou vášeň k prvotřídnímu jídlu potřeboval svérázné řešení – zbavit se těch, jejichž dobroty ho zabíjí. Potom ale někdo začne nejlepší evropské kuchaře vraždit přesně v pořadí podle Maxovy gastronomické příručky… (dopitak)

(více)

Recenze (22)

Han22 

všechny recenze uživatele

Netradiční americko-evropská koprodukce, která se díky účasti několika zemí odehrává po celé Evropě a kde si menší role střihli francouzští klasici Cassel, Noiret a Rochefort. Je to tak z 80% komedie a z 20% krimi, přičemž komedie to není nijak třeskutá, ale příjemná. Šarmantní ústřední dvojice Segal a Bissetová která se kouzelně dává znovu dohromady, svérázní šéfkuchaři kteří se rozkošně nenávidí a pro které je horší než zemřít nebýt nejlepší. A kupodivu všechny strká do kapsy Morley jako neodolatelně nenažraný snob :) Je tu spousta lahůdek, sympatické osazenstvo a milý humor. Nejvíce mě pobavila hádka při tanci, která rozhádá celý sál :) Jako krimi to je spíše na pozadí, vraha jsem uhádl i s motivací zhruba v půlce. Nicméně kdo a proč je vlastně docela slušné, nechybí jedna pěkná mrtvola a ve finále je to i celkem napínavé. Takže možná trošku nadhodnocené 4*. PS: Režisér Ramba Kotcheff měl z toho co jsem viděl celkem zajímavý stylový i žánrový rozptyl. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle bláznivá komedie, já jsem čínský palácový psík. Dobrá, námět je originální, to uznávám. Herci (hlavně ve vedlejších úlohách) jsou také velmi kvalitní. Jenže scénář je zpracován neslaně nemastně a režie na tom není o moc líp. Můžeme si sice užívat záběrů na vytříbené pokrmy těch nejlepších evropských šéfkuchařů a na jejich přípravu a povedl se i závěr, jenže ústřední rozvedené duo se více než nějakým vařením zabývá svým milostným vztahem, což koutky dívakových úst rozhodně nepozvedne. 60 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jevilo se mi to jako naprosto průměrná detektivka, která občas vyskočila s nějakým tím frkem ohledně žrádla, ale ve výsledku na ní není žádný důvod, proč bych si ji do příště měl pamatovat a nebo se na ní znovu podívat. Na komedii mi to přišlo málo zábavné a na detektivku mi to přišlo až moc absurdní. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vrah zabíjející nejlepší evropské šéfkuchaře jednoho po druhém podle jejich vlastního receptu? To tu rozhodně ještě nebylo! Tahle černá kriminálka krásně kombinuje tajemno s humornou stránkou. Jen identita toho záhadného zabijáka je tak trochu nasnadě (i když se to v závěru snaží maskovat fikanou berličkou). P.S. Ve filmu se nachází jedna fotka s Philippem Noiretem, na které jako bych viděl i Louise de Funèse, co jsem se díval, hráli spolu v Kapitánu Fracasseovi. Můžete mi někdo, zda je to skuteně on, potvrdit nebo vyvrátit? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, kde odhalení vraha je nejméně důležitým prvkem produktu. Až na to, že Robertu Morleyovi není polovina slov vůbec rozumět, se jedná o vtipnou exkurzi do evropských kuchyní. Svou přítomností potěší kromě sexy Jacqueline Bisset, na jejíž odhalené vnady budete v koupelnové scéně čekat marně, i nestor francouzské kinematografie, Philippe Noiret. V odpovědi na otázku kolegy (mOnkey) odpovídám, že muž na fotografii je hodně podobný LdF, ale nejspíš to není on (zkoumáno ve zvětšeném detailu). Pro posouzení přikládám screen. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama