Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne výborne namiešaný koktejl drámy, spoločenskej satiry a všeobjímajúceho humoru. Vo všetkých týchto zložkách sa ako klenot vynímajú dialógy v podobe hutných myšlienok hodných zamyslenia, ktoré sú navyše divákovi podané prekrásne jednoduchou, milou metaforou. Každá jedna myšlienka, ktorá vyšla z úst záhradníka Chanceho si zaslúži samostatne rozobrať vo zvláštnej kapitole, alebo aspoň vytesať do kameňa. Obyčajne ma pomalé tempo filmov trocha nudí, v tomto prípade som to však privítal s otvorenou náručou, nehovoriac o tom, že tempo presne vystihovalo charakter hlavnej postavy. Skrátka v každom ohľade majstrovský kúsok, pričom životný výkon P. Sellersa je dokonalou čerešničkou na torte. Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To, že se v dnešní přetechnizované a uspěchané době, stává z televize náhradní rodič je docela známý fakt. Je jen na nás kolik si toho z té kouzelné skřínky odneseme a platí to obzvláště v případě, když jste zahradník s inteligencí potomka hokejisty a modelky po lobotomii, který v životě neopustil dům a k němu přilehlou zahradu. Ovšem když se takový člověk, kterému se v hlavě nehoní snad žádné myšlenky ani emoce, dostane do světa politiky, kde si všichni vykládají každou jeho větu jako geniální myšlenku plnou symbolů začíná ten pravý slet ironických situací. Byl jsem při tom je velice zajímavý film, který se táhne v neuvěřitelně klidném tempu a z letargie vytrhuje jen skvělý výkon Petera Sellerse, který tak dává zapomenout na svého potrhlého inspektora. Škoda jen, že se střihač trochu více nerozšoupnul se zkracováním a také je škoda, že jsem k hlavní postavě necítil žádné sympatie. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Něco tak milého a pozitivního jsem dlouho neviděl. Pokuď někdo očekává, že se bude smát jako u příběhů o Jacquesovi Clouseauovi bude zklamán. Protože tohle je vlastně satira, ale zabalena do velice nevinného obalu. Ale ať už to budete vnímat jako příběh s dobře skrytým satirickým podtextem o blbosti druhých, nebo milý a dojemný film o hodném a prostoduchém zahradníkovi, zaručeně si odnesete velký filmový zážitek. Jo jinak je třeba upozornit diváky toužící po akci; film plyne velmi pomalu a volně (ale za těch 130 minut jsem se nenudil ani chviličku). Takže co ještě dodat kromě 5* ohodnocení? "Bravo pane Sellersi, zahrál jste tu skvěle." ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo s geniálním a brilantním hereckým výkonem Petera Sellerse ! Na to, jak byl film dlouhý, jsem se nenudil ani chviličku ! Moc krásný, inspirující a laskavý film. Na tohle se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv, kde je televize a elektřina ;-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

peter sellers mal dostať oscara! hal ashby tiež! tento chlapík sa po zhliadnutí dvoch jeho filmov zapísal medzi mojich obľúbencov a má tam neotrasiteľné miesto. tento film je lahôdka, je to mrazivý, no pritom vtipný, geniálny a pri tom jednoduchý príklad dokonalého filmového podobenstva. veľmi veľmi odporúčam! chcelo by to napísať viac, určite si to pozriem ešte raz a vyjadrím sa s odstupom, teraz, čerstvo rozrušený výnimočnosťou tohto dielka by som sa nezmohol na viac, ako senilný výpočet superlatív na adresu hercov, scenáristu (a predlohy) a režiséra . . . ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se také na usedlosti Biltmore Estate v Severní Karolíně. (džanik)
  • Hal Ashby si ve filmu zahrál malé cameo muže u pořadače dokumentů. (Terva)

Reklama

Reklama