Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::: Geniální dílo s geniálním a brilantním hereckým výkonem Petera Sellerse ! Na to, jak byl film dlouhý, jsem se nenudil ani chviličku ! Moc krásný, inspirující a laskavý film. Na tohle se můžu dívat kdykoliv a kdekoliv, kde je televize a elektřina ;-) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. "Příběh o náhodě (A story of chance)." - "Jsem Chance, zahradník."... Geniální tiché herectví Petra Sellerse v roli zaostalého zahradníka s pevným stiskem ruky a jasnými úpřímnými výroky. "Pane prezidente, v televizi vypadáte mnohem menší." "Pokud nejsou poškozeny kořeny, vše je v pořádku."... "Jó, byl opravdu chytrý. Držet se na úrovni třetí třídy. Tomu všichni rozumí."... "Napište o sobě knihu." - "Já neumím psát." -"To nevadí, já taky ne, najdeme někoho, kdo ji za Vás napíše. Stačí, když si ji přečtete." - "Já neumím číst." - "No kdo z nás dneska čte?" - "Rád se dívám na televizi." Trailer: http://www.sms.cz/film/byl_jsem_pri_tom/ukazka ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Život je stav mysli." O tom, že Peter Sellers byl vynikající herec, jsem nikdy nepochyboval. Teď, když jsem konečně viděl Byl jsem při tom, mám chuť ho vychvalovat ještě víc, jenže ono je to těžké. Jeho přesný výkon, kdy každé slovo, každý pohled, každý nevinný úsměv, každý nádech a výdech fascinuje, něco takového nejde popsat. Dlouho, dlouho, dlouho jsem zkrátka neviděl tak senzační film, který jsem si chtěl hned po závěrečných titulcích pustit znovu (respektive ještě před závěrečnými titulky, protože ty jsou kvůli použité zkažené scéně opravdu hloupé). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pro hloupého každý chytrý, stačí se jen ocitnout na správném místě a sypat z rukávu improvizovaný zahradnický sborník (za slovo zahradnický lze dosadit jakoukoliv jinou činnost, zajímavé by byly i úklidové práce), který na určitou dobu ovlivní chod země, alespoň do chvíle, než se objeví další mudrlant... Anžto mám o americkém smýšlení dávno utvořený názor, nebyla jsem vyprovokována k žádnému většímu zamyšlení, ale bohužel ani k zábavě, zejména v druhé, předvídatelné polovině, a tak mě uspokojovalo jen výstřední herectví Petera Sellerse, kterému neměl šanci nikdo konkurovat, velmi dobře to bylo znát na vystřižených scénách v titulcích, jiný důvod, proč se k předchůdci Forresta Gumpa vracet, ale nemám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chudák Hal Ashby nevedel, že dal týmto filmom podnet pre všetkých idiotov v Čechách a na Slovensku, ako sa stať politikom. Ich činy mi pripomínajú geniálne politické a ekonomické nápady záhradníka Chancea. Jednou z vád tejto vydarenej politickej a spoločenskej satiry je jej prílišná dĺžka. Takto pôsobí občas trochu rozťahane. Nič iné som zo Sellersom nevidel, takže prekvapený z jeho obsadenia proti jeho typu nie som. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Peter Sellers se na roli Chance připravoval také tak, že si pořád dokola nahrával svůj hlas a experimentoval s různými styly a polohami. (džanik)
  • Peter Sellers (Chance) byl za svou roli nominován na Oscara. Mnoho lidí tvrdilo, že Sellers prohrál kvůli scéně, která je ukázána při závěrečných titulcích. Sám Sellers k ní řekl, že „přerušila kouzlo celého filmu“. Navzdory opakovaným Sellersovým žádostem producenti scénu z finální verze filmu neodstranili. (HellFire)

Reklama

Reklama