Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

heyda 

všechny recenze uživatele

Film, který hledí na krásu asi tak jako český bulvár (krása = hezký obličej, dlouhý vlasy, velký prsa a dokonalý zadek), mě teda příliš neoslovuje. Nechápu tak vysoké hodnocení. To, že je film zpracován velmi originálně z něho ještě automaticky nedělá super zábavu. 1 hvězda za hudbu, 1 hvězda za sympatickou Emilii Fox. That´s all... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek rozvine tak slibnou linii příběhu, trochu mi připomínající část o nespavosti z Klubu rváčů (obzvlášť v momentě kdy usne, tam chybí jen věta: Babies don´t sleep this well), vše je podáváno neotřepanou formou, což přitáhne. Ale ten konec, to byla zas taková Amerika, že mi u posledního polibku, rádoby vybroušeného moudrými slovy jako diamant do tvaru briliantu, chyběla akorát americká vlajka. Bižuterie ale moc hezká, pro ten krásný začátek dávám 75%. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

No, poměrně jsem se těšil, ovšem výsledek je rozpačitý. V podstatě od poloviny filmu jsem čekal na konec. Už to přeci musí přijít, je to nějaké dlouhé...a nic. I 102 minut se může táhnout. Fajn atmosféra a pár vtipných momentů, ale většinu času takové podivně rozplizlé. A tyhle pocity jsem měl hlavně díky nesympatiím k hlavnímu hrdinovi. Moc hynul. Dejme tomu, že ke konci už jsem mu i fandil , ale ta sebelítost v začátcích mě téměř zabila. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Necítim sa byť oklamaný lákavým plagátom, ocenil som vynaliezavosť tvorcov, utvrdil som sa v mojom slabšom vnímaní britského humoru, ale celkový dojem som mal znížený o neschopnosť identifikovať sa s hlavnou postavou a jeho problémami. Ani komentár to zásadným spôsobom nevylepšil. Preto iba tri hviezdičky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a zvláštní film. Ben se rozejde s dívkou, začne pracovat v supermarketu. Dokáže zastavit čas a tak zákaznice vždy svléká a maluje je. Do toho se pak zamiluje do jedné dívky. Jako první polovina filmu je o ničem, to jen Ben kecá o tom, jak je na tom špatně a blá blá blá. Druhá polovina už je velmi slušná, jsou tam fakt vtipné momenty. Ať už to svlékání zákaznic, firemní fotbálek, blbiny v supermarketu, párty u šéfa. Jsem rád, že jsem na tento film narazil a mohl jej shlédnout, myslím, že takovýto film ještě nikdo nenatočil, je svým způsobem jedinečný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Scéna, kdy švédská chůva přechází nahá z koupelny do pokoje, je dle Seana Ellise inspirovaná vzpomínkami z jeho dětství. (Václavička)
  • Scéna, kdy Ben (Sean Biggerstaff) zjistí, že není sám, kdo je schopen ovládat čas, se vymyká svoji temnou atmosférou a je motivem, který ve filmu dál není nijak rozvedený. Sám Sean Ellis se s odstupem času vyjádřil v tom smyslu, že by ji do filmu asi nezařadil, kdyby ho natáčel znovu. (ynot)
  • Záběr, kdy Ben klesá na postel se natáčel celý jeden den. Plánované natáčení přitom trvalo dní 25. (HellFire)

Reklama

Reklama