Reklama

Reklama

Po bouřlivém rozchodu trpí Ben nespavostí. Aby se úplně nezbláznil, vezme noční směny v supermarketu. Pozoruje zákazníky a jeho fantazie se rozbíhá na plné obrátky. Ve své představivosti dokáže zastavit čas, atraktivní ženy svléká a kreslí jejich skicy. Nejvíce ho přitahuje Sharon, děvče za pokladnou, která možná zná lék na jeho nespavost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (526)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po častých reprízach na Film+ som si konečne našiel čas a musím povedať, že ma film milo prekvapil. Skvelú atmosféru prebdených nocí a zastaveného času výborne skrášľuje hudba podobná tomu, čo často skladá T. Newman. Vnútorný hlas hlavného hrdinu nás sprevádza takmer celým filmom a ja mám pre takýto hypnotický prístup slabosť. Odvážnejšie scény mi vôbec neprišli úchylné, skôr ich vnímam ako fascinácia chlapca ženským telom a jeho krásou. Každý chlapec si určite prešiel takýmto obdobím. Tá atmosferická časť, kde Ben spomína na svoje prvé lásky mi prišla najlepšia. Humorná stránka filmu tiež pobaví (cukrík z úst do úst) , ale tá pokojnejšia ma brala viac. Za zmienku stojí i romantická scéna s hudbou od Frankie goes to hollywood - The power of love . Je to už dávno, čo takto známa skladba, tak dokonale sadla do filmu. Pobaví i pár odkazov na slávne filmy a celkovo treba uznať filmu kvalitu i kus originality. 80%. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Svěží závan originality z nejkomerčnějšího možného prostředí supermarketu, kdo by to byl čekal. Cashback střídá poctivou melancholii s třeskutě suchým britským humorem, odvážnou nahotou s tradiční lovestory a myteriózní zápletkou a kupodivu z toho vychází poměrně chutný guláš kde se vše navzájem doplňuje. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Ponekud jednostranny a chlapsky omezeny pohled na krasu, rekla bych. Malir, kteremu prijde "krasne" jen bujne poprsi a pozadi mladych zen, zatimco prdiciho starika by kreslit nechtel, neni umelec vyzdvihujici krasu v pravem slova smyslu. Vyobrazeni zen jen jako slicnych nahych tel (ktere navic umi jen hloupe rvat a hazet vecmi, aniz by si vas vyslechly) se mi dost pricilo, takze me starosti hlavniho hrdiny uplne minuly. Celkem zajimavy napad tak utonul v mori testosteronu, bohuzel. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Zastavování času + nahota = malířství a nespavost jednoho kluka. Ještě jsem nezažila, že by byl někdo až tak extrémně poznamenán rozchodem, ale asi je to možné. Sice podle mě Sean Biggerstaff není příliš přitažlivý, ale to se dá přehlédnout. Oproti němu Emilia Fox je krásná a přirozená, což je velké plus. Děj je místy trochu nudný, ale převažují ty zábavnější chvilky. Určitě dokáže zaujmout. Rozhodně jsem nečekala nic jiného, než tento romantický happy end. Na začátku jsem si myslela, že to bude spíše film pro chlapi, kvůli té přehnané nahotě, ale postupem času jsem se utvrdila, že je to i pro ženské. Takže pohodový film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvôli hlúpemu českému distribučnému názvu "Láska ze supermarketu" som sa dlho ochudobňoval o príjemný divácky zážitok. Tento film je totiž veľmi dobrý. Nie som zrovna priaznivcom novej anglickej produkcie, ale občas ma dokážu aj Briti milo prekvapiť. Presne ako pri tomto titule. Emotívny príbeh mladého, dospievajúceho muža, kotrý rieši svoje prvé závažné citové problémy. Herci sú dobrí, sountrack kvalitný, svižná réžia. Najviac ma však zaujala výborná, nápaditá práca s kamerou. **** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Šéf supermarketu Jenkins (Jay Bowen) během svých motivačních řečí použije několik odkazů na filmy Gladiátor (2000) nebo Heat (1995). (Zdroj: LFŠ) (ynot)
  • Na pozvánce na Benovu (Sean Biggerstaff) výstavu je uvedeno datum 31. listopadu. Není jasné, zda jde o chybu či o záměrný vtip. (PogoJoe)
  • Na konci filmu se zastaví čas a všichni lidé jsou strnulí. V následujícím záběru, kdy se pohne jenom Ben (Sean Biggerstaff) a Sharon (Emilia Fox), jsou ovšem lidé jinak. Například žena vlevo je blíž a má jinak upravené vlasy, žena napravo od Bena (Sean Biggerstaff) má jiný výraz na obličeji apod. (dan.pacino)

Reklama

Reklama