Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Shakers 

všechny recenze uživatele

David Twohy patrí rozhodne medzi tých zaujímavejších režisérov. Alebo aspoň nápady ma dobré. Za menšie prachy natočil celkom slušný námet. Zaujímalo by ma ako by dopadla drahšia verzia tohto filmu, pretože miestami mal Twohy spútane ruky, kedže viac s efektov nemohol vymačknuť. Ale inak dobrá sci-fi jednohúbka, slušný nápad, dobrý Sheen, len by to chcelo trošku hutnejšiu atmosféru. 65% - 3* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Invazi jsem sledoval na vícekrát, protože jsem u ní párkrát usnul, ale špatný film to není. Twohyho uznávám, protože přinesl světu masakrálního antihrdinu Riddicka a jeho brutální sci-fi horor Černočerná tma i fantasy/sci-fi Riddick jsou podle mě výborné záležitosti. Invaze se povedla tak napůl - líbil se mi samotný námět a styl mimozemského pokusu jak ovládnout naší Zemi nebyl vůbec špatný. Hodně se mi líbili samotní ufouni nebo maličkosti typu instatní černá díra. Vadil mi hlavně hrůzostrašně nesympatický Sheen, který opět hrál hrdinu ve stylu psychopata (nebo že by to nehrál?), vadila mi přepálená stopáž a z ní plynoucí roztříštěnost filmu. SPOILER: Začátek ve stylu konspiraci ala Akta X (hrdina ví, ostatní se snaží všechno zamést pod koberec), poté přišla vědecká část s otravným klukem, mexická část pojatá jako dobrodružný film a v závěru perfektní thrilerové finále. KONEC SPOILERU. Celkově ale pořád docela slušný sci-fi béčko, který je na míle vzdálené některým videosračkám z roku 96 (ala Adrenalin, Omega Doom nebo Trávnikář 2) ()

Reklama

Santek 

všechny recenze uživatele

No nevím jak ostatní, ale já tenhle film beru docela vážně a dost se mi líbí. Charlie Sheen v roli bojovníka proti mimozemšťanům ujde. Nevím proč bych to neměl brát vážně jen kvůli tomu že tam hraje Charlie Sheen. Líbí se mi zápletka i rozehrání příběhu. Z kategorie sci-fi je to takový lepší průměr. Kdo vstoupí neprohloupí :-) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být tak dobré, ale je to totální blbost - kdyby se na konci zjistilo, že je to třeba fakt paranoa, bylo by to boží, ale takhle ne. Za Charlieho Sheena nedám odpad, ale i u něj je vidět, že se na vážnou hororovou roli prostě nehodí. Ono to trochu jako horor docela funguje, chvilku, díky atmosféře.. Ale jako sci-fi je to příšerné...20% ( a s Contactem to nemá kromě prvních deseti minut společného vůbec nic) ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

K úmoru nudne natočený príbeh o pravej podstate skleníkových plynov s ironicky hrajúcim Sheenom, ktorý je v nesprávny čas na nesprávnom mieste a ktorý po cudzej lodi pobehuje vskutku orientačne. Za celý čas sa do filmu nedá ponoriť hĺbkami emócií, zábavy, strachu a jedine mladý černošský chlapec je nutným oživením. Málo akcie, pomenej thrilleru, zmrazenie dusíkom ako v T-2, a nechápajúce Mexiko. Udupaný snímok s možným potenciálom. (videné 10.03.2021, AMC) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)

Reklama

Reklama