foto

Ron Silver

  • nar. 2.7.1946
    New York City, New York, USA
  • zem. 15.3.2009 (62 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Ronald Arthur "Ron" Silver americký herec, režisér, producent, rozhlasový moderátor a politický aktivista se narodil 2.7.1946. Studoval na univerzitě SUNY v Buffalu, kde získal magisterský titul v oboru čínská historie. Studoval také mezinárodní vztahy na univerzitě v Kolumbii. Herectví studoval v New Yorku ve Studiu Herberta Berghofa.

Divákům se výrazně představil ve filmech ALI (2001) kde ztvárnil trenéra Muhammada Aliho a v pravdivém příběhu DOKAŽTE MI VINU (2006), kde vystupoval jako hlavní soudce v nejdelším mafiánském procesu v americké historii.

Ron Silver navštívil více než 30 zemí a mluvil plynně mandarínskou čínštinou a španělštinou. 7. řijna 2005 byl nominován prezidentem Bushem, aby se stal členem představenstva organizace "United States Institute of Peace". V květnu roku 2008 doprovázel prezidenta George W. Bushe jako čestnou delegaci do Jeruzaléma na oslavu 60. výročí státu Izrael.

Ron Silver zemřel 15. března 2009 na rakovinu jícnu.

KubasLibi

Herecká filmografie

Filmy

2009 My Father's Will
2008 Xenophobia (TV film)
2007 Desatero
2006 Dokažte mi vinu
2005 Red Mercury
2004 Jack (TV film)
2002 Děsivá touha
Muž, který prodal Ameriku (TV film)
2001 Ali
Exposure
Festival v Cannes
Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
2000 Adrenalin (TV film)
American Tragedy (TV film)
Krysouni (TV film)
1999 Heat Vision and Jack (TV film)
Love Is Strange (TV film)
To dítě není moje (TV film)
V tajných službách (TV film)
Černá a bílá
1998 Rhapsody in Bloom
Záhada diamantu
1997 Beneficiary, The (TV film)
Skeletons (TV film)
1996 Invaze
Nebezpečná zóna
Sex po telefonu
Shadow Zone: The Undead Express (TV film)
Smrtící nabídka
1995 Almost Golden: The Jessica Savitch Story (TV film)
Kissinger and Nixon (TV film)
1994 Timecop
1993 Hra naslepo (TV film)
Živý kokon (TV film)
1992 Exploze
Pan Sobota večer
1991 Drsnej polda
Manželské rošády
1990 Zapomenutí vězni (TV film)
Zvrat štěstěny
1989 Big Time (TV film)
Modrá ocel
Nepřátelé: Příběh lásky
Souputníci (TV film)
1988 Otcova pomsta (TV film)
1987 Billionaire Boys Club (TV film)
Snědený a opuštěný
1986 Bariéra mlčení (TV film)
1984 Bože, ty jsi Ďábel
Garbo mluví
Goodbye People, The
1983 Nemocný láskou
Silkwoodová
1982 Bytost
Nejlepší přátelé
Tichá zuřivost
1981 Word of Honor (TV film)
1979 Dear Detective (TV film)
1978 Betrayal (TV film)
Murder at the Mardi Gras (TV film)
1977 Napůl drsňák
1976 The Return of the World's Greatest Detective (TV film)
Tunnel Vision

TV seriály

2006 Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Eros in the Upper Eighties (E13)
Západní křídlo (TV seriál)
Election Day: Part 2 (S07E17)
Election Day: Part 1 (S07E16)
Two Weeks Out (S07E14)
další epizody (5)
2005 Západní křídlo (TV seriál)
The Debate (S07E07)
The Al Smith Dinner (S07E06)
Message of the Week (S07E03)
další epizody (4)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Paradigm (S15E01)
2003 Skin (TV seriál)
2002 Západní křídlo (TV seriál)
Process Stories (S04E08)
College Kids (S04E03)
20 Hours in America: Part II (S04E02)
další epizody (5)
2001 Západní křídlo (TV seriál)
The Indians in the Lobby (S03E07)
Gone Quiet (S03E06)
Ways and Means (S03E03)
další epizody (5)
1997 Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mother, May I? (S03E17)
Missed Conception (S03E16)
Split Decisions (S03E12)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Mummy Dearest (S03E11)
V-Fibbing (S03E10)
A Day in the Life (S03E08)
další epizody (8)
1995 Sama proti osudu (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1985 Kane & Abel (TV seriál)
1982 Baker's Dozen (TV seriál)
1980 Stockard Channing Show, The (TV seriál)
1979 Dear Detective (TV seriál)
1974 Rhoda (TV seriál)

Dokumentární

2005 Broken Promises: The United Nations at 60
2004 Fahrenhype 9/11
1999 New York: A Documentary Film (TV seriál)
1996 Kdo je Henry Jaglom?
1994 Loyalty & Betrayal: The Story of the American Mob (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

1993 Živý kokon (TV film)

Dokumentární

2005 Broken Promises: The United Nations at 60

Host

TV pořady

1994 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1990 Night of 100 Stars III (TV pořad)
1974 Mac Davis Show, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace