Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Retardovaný Bubba je falešně obviněn z napadení malé dívky. Utíká před rozzuřenými vesničany a převléká se za strašáka do pole. Zanedlouho je ale odhalen a zabit. Krátce po pohřbu se začíná zjevovat strašák, který touží po pomstě a nic ho nezastaví. (Chatterer)

Recenze (50)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ak by bol film technicky zvládnutý o niečo lepšie, určité scény by neboli príliš naťahované, soundtrack by bol výraznejší a hereckí predstavitelia lepšie vybraní, s hodnotením by som išiel vyššie. Bol tu totiž veľký potenciál v dobrý a kvalitný horor, bohužiaľ rozpočet je celkom nízky a miera nudy naopak vysoká, takže tomu nakoniec nepomohla ani solídna atmosféra či relatívne zábavná zápletka. Slabé tri hviezdy, škoda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

TV horor jedna radost, s velmi podařenou zápletkou, ze které to pak těží až do konce. Čtveřice maloměstských kumpánů využije dobré záminky a rozstřílí místního hodného odrostlého retarda Bubbu Rittera, zamaskovaného za strašáka na poli za domem svojí máti. U soudu jim to projde, ale spravedlnost je stejně nemine... Divák sice tuší kdo je bude po zbytek filmu stíhat, ale přeci nám ta postava zůstane skryta. Nevadí to ale, i když ukázat víc strašáka by nebylo na škodu (byl by to slasher), jako horor to funguje velmi dobře i s takovýmto využitím neznáma. A moc pěkně byl obsazen pan Hazelrigg - skutečně záporák, ideální zjev na nějakýho děckoprzniče. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

TV film, na nějž pohlížím jako na nepřiznaný remake O myších a lidech. Už brzy přijde den, kdy všichni ti, které jste/jsme (kdož jsi bez viny hoď kamenem) vláčeli bahnem, očistí svá jména! Mimochodem, není bez zajímavostí, že Dark Night of the Scarecrow vznikl roku 1981, O myších a lidech bylo natočeno až roku 1992. Neříká náhodou někde Derrida, že kopie je dřívější než originál? 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku a na to, že se jedná o TV film je to fakt hodně slušný ... Film se rozjede hned ze začátku klasickou slasherovskou zápletkou, ale po spáchaném zločinu/neštěstí se už jako typický slasher nechová. Gore zde sice nejsou, ale celková atmosféra a herecké výkony, stoupající napětí je prostě precizní ... Pro milovníky klasických 80.kových hororů a slasherů povinnost. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film som si naozaj vychutnal, v zhasnutej izbe, v noci a pozeral sa mi perfektne. Stavia hlavne na atmosfére: prostredie malého amerického mestečka, strašiak v poli, pekne plinúci a atmosferický príbeh, hudba z ranných 80´s, a krásne zimomriavková atmoška, plus výborný záver. Strašidelná lahôdka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Charles Durning točil všechny scény sám bez dubléra, včetně té, kde utíká před traktorem. (hladass)
  • Film byl natočen za pouhých 17 dní. Původně se plánovalo, že se bude natáčet 18 dní, ale jeden den byl ztracen kvůli ohni. (hladass)

Reklama

Reklama