Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Mobilní telefon Clouda Strifea (Takahiro Sakurai) je Panasonic P900iV, prodejný jen v Japonsku, kde se dá sehnat ve třech barvách, přičemž černé provedení se jmenuje Cloud Black. (akisha)
  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)
  • Stvoření Bahamut se v sérii Final Fantasy objevuje často, a to tři druhy: Bahamut, Neo Bahamut a Bahamut Zero. Ve filmu je zcela nový druh, Bahamut Sin. (akisha)
  • Scéna, kterou film začíná, je stejná jako ta z konce příběhu počítačové hry „Final Fantasy VII“. (akisha)
  • Ve filmu Sephiroth (Toshiyuki Morikawa) probodne Cloudovi Strifovi (Takahiro Sakurai) rameno mečem. Je to odkaz na skoro stejnou, slavnou scénu z počítačové hry. (akisha)
  • Oblečení i vlasy Tifi Lockhard se od hry změnilo, podobně jako u Clouda či Yuffie. U Tifi to prý bylo z toho důvodu, že v sukni nemohly být vytvořeny její bojové triky bez toho, aby divákovi neukázali její spodní prádlo a fanoušci by pak film neoznačovali jako echi (Japonské animované seriály, kde často ukazují převážně dívky ve spodním prádle). Její vlassy pak byly zkráceny z důvodu obtíží při animaci a simulaci jejich pohybu. (Mayki)
  • Ve filmu se objevuje sirotek jménem Denzel, o kterého se starají hlavní hrdinové hry Tifa a Cloud. Ani v jedné části pvodního filmu z roku 2005 však nebylo řečeno, jak se k nim dostal. Když byl film v roce 2009 uveden na Blu-ray, byla k filmu přidány krom nových scén také Denzelova vzpomínka na jeho nalezení a krátký snímek On the Way to a Smile-Episode: Denzel (2009), kde Denzel vzpomíná na svůj předchozí život od smrti rodičů až po jeho nalezení u kostela. (Mayki)
  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)
  • Fanoušci "odsuzovali" tvůrce za to, že ve fimu se neukázal ani jeden Chocobo nebo Moogle, kteří jsou téměř vizitkou celé série „Final Fantasy“. (Mayki)
  • Na začátku filmu, kdy jde Tifa (Ayumi Ito) zvednout telefon, je v něm na okamžik vidět odraz obalu hry Final Fantasy VII pro první playstation. V Complete verzi filmu z roku 2009 je již však nahrazen jiným odrazem. (Raztubyl)
  • Celá scéna boje mezi Tifou a Lozem v kostele byla zkopírována v hudebním klipu korejské zpěvačky Ivy s názvem „Temptation of Sonata“. Video bylo později v televizním vysílání zakázáno a společnost, která klip vytvořila, byla zažalována firmou Square Enix. Ředitel pokutované společnosti se bránil tím, že chtěl vývojáře ze Square Enix požádat o svolení, ale bohužel prý nenašel jejich kontaktní údaje. (Raztubyl)
  • Film je součásti Kompilace Final Fantasy VII, která mimo něj obsahuje ještě původní hru Final Fantasy VII (1997), krátké animované filmy Final Fantasy VII: Last Order (2005) a On the Way to a Smile: Episode Denzel (2009), PSP hru Crisis Core: Final Fantasy VII (2007), PS2 hru Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (2006) a mobilní hry Dirge of Cerberus: Lost Episode: Final Fantasy VII (2006) a Before Crisis: Final Fantasy VII (2004). (Raztubyl)
  • Každá zbraň ve filmu má své jméno. Kadaj používa dvojitou katanu Souba, Yazoo pistoli Velvet Nightmare, Loz má na zápěstí zbraň jménem Dual Hound. Sephirothova katana se nazývá Masamune, Vincentův tříhlavňový revolver Cerberus podle řecké legendy o tříhlavém psovi a Cloudův meč First Tsurugi. Jeho původní slavný Buster Sword, který kdysi dostal od Zacka, je ve filmu vidět zabodnutý do země jako památník na místě, kde byl Zack zavražděn. (Raztubyl)
  • Tvůrci snímku neměli žádné předchozí zkušenosti s natáčením filmů, pouze s tvorbou herních animací. (Raztubyl)
  • V roce 2009 byla vydána rozšířená verze pod názvem Final Fantasy VII: Advent Children Complete delší o 25 minut. Byly do ní přidány nové scény, mnoho původních bylo předěláno a příběh se více zaměřuje na Clouda a Denzela. Mimoto jsou bitvy násilnější aby působily realističtějším dojmem. Také byly lehce změněny obličeje a oděvy postav aby během bojů vypadaly špinavější a temnější. (Raztubyl)
  • Jako vyzvánění mobilu, které zazní při souboji Tify a Loze v kostele, je použita hudba, která hrála v původni hře po každé vyhrané bitvě. (Raztubyl)
  • V roce 2006 se prodalo rekordních 2,4 milionů kopií po celém světě. (Ignus.cz)
  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)
  • Kvůli problémům společnosti a následného nedostatku času nebyla vytvořena klasická kreslená předloha, ale pouze slovní předloha. Aby zrychlili práci, tak dokonce vynechali u některých scén snimání pohybů postav a zbytek byl vytvořen pouze ručně na počítači. (Ignus.cz)
  • Film měl původně trvat 20 minut. Děj měl být o tom, že někdo chtěl poslat Cloudovi zprávu a jako posel bylo vysláno dítě. Zpráva kolovala od díťete k díťeti, až nakonec k samotnému Cloudovi. Poté se mělo ukázat kdo je poslem. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama