Reklama

Reklama

VOD (1)

Iluzionista, který si dal umělecké jméno Eisenheim se narodil jako syn truhláře. V dětství se potkal s kouzelníkem, který ho naučil pár triků a ovlivnil tím jeho celý život. Jako mladý chlapec se seznámil s vévodkyní Sophií a zamilovali se do sebe. Vzhledem k rozdílnému původu obou mladých lidí, nebylo jejich lásce přáno a Eisenheim utekl z domova, aby si zachránil život. Asi po patnácti letech, kdy se živil jako velmi úspěšný iluzionista se vrací z cest po světě do Vídně. O jeho představení je velký zájem a jednoho večera se dostaví i korunní princ Leopold se svou snoubenkou Sophie von Teschen. Sophie se přihlásí jako dobrovolnice a vystoupí na pódium k Eisenheimovi. Později se dozvídá, že princ Leopold se ke svým přítelkyním nechová zrovna džentlmensky a je říká se, že jednu z nich dokonce zabil. Nicméně představení prince natolik zaujalo, že pozval Eisenheima, aby vystoupil na jeho soukromém večírku. Eisenheimovi se nelíbí princovo chování a tak ho veřejně poníží. Samozřejmě tak chytrým způsobem, že to není přímo napadnutelné. Princ se přesto urazí a podnikne vše pro to, aby Eisenheimovi byla další představení ve Vídni zakázána. Sophie a Eisenheim se setkají a Eisenheim ji žádá, aby s ním odešla. To se Sophie z obavy před Leopoldovou pomstou bojí udělat a prozradí, že Leopold plánuje puč proti svému otci císaři Franzi Josefovi I. Přestože má obavy, rozhodne se Sophie ukončit vztah s Leopoldem. Princ není zvyklý na odpor a hrozně reaguje velmi nepřiměřeně. Po pár dnech je vévodkyně nalezena mrtvá. Je očividné, že se jedná o vraždu. Princ je v podezření, ale chybí důkazy a navíc se k vraždě přizná jiný muž. Eisenheim je ze smrti Sophie zoufalý. Kupuje divadlo a zde vyvolá duchy zemřelých a také ducha Sophie. Na jedno z představení dorazí v přestrojení i Leopold a Sophiin duch řekne, že její vrah je mezi diváky a přitom ve vězení je muž, který se k její vraždě přiznal. Představení Leopolda velmi rozruší a tlačí na policejního inspektora Uhla, aby Eisenheima zatkl za podvod, ale Eisenheim se z obvinění dostane protože  se veřejně přizná k tomu, že se jednalo pouze o iluzi, nešlo o skutečné duše zemřelých. Je propuštěn, ale Uhl ho varuje, pokud bude s tímto představením pokračovat, vězení už neujde. Eisenheim však znovu vyvolá ducha Sophie a pak k úžasu všech přítomných zmizí. Jako by se rozplynul... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (908)

RHK 

všechny recenze uživatele

Napínavý historicko - mysteriózní thriller o velkém iluzionistovi a jeho urozené lásce, snoubence rakouského následníka trůnu. Iluzionista je přehlednější, dějově sevřenější a ne tak překombinovaný jako obdobný film Dokonalý trik z téhož roku a téhož prostředí, více však připomene klasický film Podraz. Norton zde však bohužel nepodává tak výrazný výkon jako v Prvotním strachu, kde hrál vyšinutého schizofrenního vraha, a hlavně scénář má mnohé logické díry. Takže z thrilleru je na konci filmu romantická pohádka, což je škoda. Trailer: http://www.csfd.cz/film/214386-iluzionista-illusionist-the/videa/ ()

Arx

všechny recenze uživatele

Spolu s Dokonalým trikem jde o výborný kouzelnický film v kterém jak už bývá zvykem ztvárnil Edward Norton svoji roli naprosto dokonale. Iluzionista má skvělý scénář a samotný film rozhodně nenudí. Příběh je až na pár otřepaných klišé originální a 110 min filmu uteče stejně rychle jako mávnutím kouzelníkovi hůlky. A v hodnocení samozřejmě nemohu opomenout nádhernou Jessicu Biel. Sečteno a podtrženo. 4 hvězdičky. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

ráda se nechávám vtáhnout do světa magie a iluze.. díky ním zapomenete na reálný svět a na chvíli věříte, že problémy neexistují.. kamarádka mi tenhle film doporučila a já ji za to moc děkuju... nejen že jsou tam nádherně stvárněné kouzla a iluze.. ale ta největší iluze celého filmu je tak grandiózní.. kam se hrabe Copperfield.. :) když so tento film pustíte..určitě neprohloupíte ;) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Koho by to napadlo, že Iluzionista je vlastně perfektně maskovaný romantický film, který jen vytváří iluzi mysteriozního thrilleru. A jako každý romantický snímek, i tenhle je tak trochu pohádkou...pohádkou pro dospělé. Tím nejzajímavějším, co Iluzionista nabízí, je ale analogický rozměr mediální manipulace. Jak je snadné zmanipulovat dav, jak je lehké upravit si mediální realitu k obrazu svého cíle a záměru... Je to přiléhavá alegorie k dnešnímu mediálnímu světu... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Iluzionista je v zásadě kvalitní film, ale jeho kouzlo/iluze trvá jen do té doby, než se diváku naskytne příležitost srovnávat s Dokonalý trikem. Za takové konstelace totiž není Burger schopen Nolanem hozenou rukavici pozvednout, natož se s ní měřit v otevřené kouzelnické konfrontaci, byť každý z nich nazírá na magickou profesi ze zcela jiného úhlu. Nepříjemný problém tkví i v závěrečné pointě, která u Iluzionisty vyvolává nechtěný úsměv a pochyby, kdežto u Dokonalého triku - samosebou - nikoli. Nicméně i Iluzionista si připsal jedno malé nepodstatné vítězství, a to za hudbu Mr. Glasse. Třebaže si o jeho (ne)schopnostech myslím své, rozhodně se poslouchá nesrovnatelně lépe, než-li Julyanovo monotónní nic. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (31)

  • Snímek měl světovou premiéru na festivalu Sundance. (imro)
  • Původní povídka Stevena Millhausera má jen dvacet stran a na korunního prince ani půvabnou Sofii byste v ní nenarazili. (Pumiiix)
  • Závěrečná scéna na horské louce se natáčela v Peci pod Sněžkou, konkrétně v Modrém dole. Hora v pozadí, rozbrázdněná skalnatými kary, je Studniční hora (1555 m) při pohledu od jihu. (džanik)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama