Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšia časť oproti predchádzajúcim z tejto série a tak bohužiaľ po prvýkrát musím v tejto sérií hviezdičku strhnúť. V tejto časti je krásne ukázané ako ľahko sa dajú ľudia zmanipulovať a naviesť k tomu aby robili to čo chceme. A to aj v takom prípade ak ide o vyhubenie časti populácie ktorá je jednoducho nežiadúca. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem byla ze začátku maximálně zklamaná. Nejdřív stupidní romanťárna a teď obyčejná "zombie" apokalypsa? Říkala jsem si, že to jde s Black Mirror zase z kopce, ale pak přišel zvrat ... A to se přiznám, že jsem zůstala hledět s pusou otevřenou ještě několik minut po tom, kdy mi došlo, jak to vlastně je. Závěr naprosto luxusní, pointa velmi silná. Kdyby se toto někdy stalo realitou, vlastně by mě to vůbec nepřekvapilo. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vmývání mozků v armádě se děje celkem úspěšně i bez technologií, ale ani by mě nepřekvapilo, kdyby třeba Rusko už něco podobnýho chystalo. V každém případě silný díl, i když trochu průhledný, podobné věci už v pár filmech byly, ale Michael Kelly je jako vždy výborný a pro tyhle role slušne vystupujících hajzlů snad není možný lepší obsazení. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně, po skutečně slabých tématech lesbické romance a závislosti na sociální akceptaci, kde technologie v příběhu nehrály významnější roli a dvou alespoň zábavnějších příbězích s opodstatněnějším využitím moderních technologií... přichází třetí série ve svém pátém díle se silnou, nosnou myšlenkou. Děsivý pohled na jednu z těch pravděpodobnějších linek, jakým způsobem mohou být technologie... ano, black mirror je silně orientován na technologie... zneužity. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo by sa polemizovať o tom, že zabíjať sa medzi sebou ľudia v skutočnosti nechcú. Každopádne militaristické hlavy prišli s niečím inovatívnym, preventívnym, aby išlo všetko ako po masle. Svojim spôsobom majú svoju pravdu. Málokto z divákov ale s nimi bude súhlasiť. Riešenie je jednoduché, proste nechodťe nikdy do armády a nemusíte riešiť morálne dilemy podobného typu. Len teraz, keď sa s podobným vynálezom niekedy skutočne príde, tak pri pohľade na nejakých mutantov .....no nechcem spoilerovať, ale armáda by mala dať túto časť BM radšej do trezoru.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Prvé scény boli natočené v boxoch na pretekárskej dráhe F1 Silverstone v Northamptonshire. (Arsenal83)
  • Termín „šváby“ použitý v epizóde možno považovať za odkaz na rwandskú genocídu v roku 1994 – počas zverstiev vysielacie stanice vedené Hutumi často používali slovo „šváb“ (inkotanyi) ako eufemizmus pre Tutsiov, aby sa vyhli prípadným obvineniam z nenávistných prejavov. (Arsenal83)
  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)

Reklama

Reklama