Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě vyloženě iritoval, pro mne nejhorší epizoda z celého cyklu Black Mirror. Mimo to, že rekvizity, včetně přileb, vypadají příšerně plastově a papundeklově, mne Men against Fire štval přehnanou délkou, nablblým dějem a předvídatelností. Jo, a jak výstižně rozepsal DaViD'82, taky ta doslovnost a zbytečné vysvětlování na konci epizody tomu moc nepřidalo, všechno totiž bylo úplně jasné. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší, ale pořád velmi slušné Zrcadlo. Nosná myšlenka je působivá a rozhodně má cosi do sebe. Kdo si troufne dát ruku do ohně za to, že to tak dost možná ve skutečnosti nakonec nebude. Nebo už je? Já jsem celkem spokojená, technologie, manipulace, lidskost a nelidskost. Ačkoli tahle military tématika není můj oblíbený žánr, celkem mi to sedlo. Proč ne? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný priebeh story nijak výnimočný. No tá pointa a podstata ukrytá v tomto príbehu, tá je až ukážkovo zarážajúca. Vymývanie mozgov, nie len v armáde, ale i formou médií, je v dnešnej dobe silnejšou zbraňou, než jadrová hlavica. Neskutočne lži sa šíria takmer všetkými spravodajstvami, až ma prekvapuje tá tupota a primitivizmus ľudí, čo dokážu toto nie len vnímať, ale tomu ešte aj veriť. Ja som naozaj zvedavý, kedy sa všetci “zobudia” .. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetky časti sa pomaličky začínajú dosť opakovať, iné sú len postavy a prostredie, ale myšlienka je podobná...a to ma mrzí a nudí. Pointu a rozuzlenie si môžete tak veľmi rýchlo domyslieť. Ako som bol z tohto seriálu spočiatku nadšeny, tak sa moje nadšenie stráca a po dalšej časti sa rozhodnem, či pokračovat vôbec v sledovaní. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Jazyk, ktorým hovoria civilisti, je dánčina. (Arsenal83)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)

Reklama

Reklama