Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi nevídaný děj a skvělou atmosféru nabízí Noroi na stříbrném podnose. Jak jsem se u Jisatsu sakuru už zmínila i Noroi bych zařadila do těch podivnějších japafilmů, protože někdy si už fakt klepete na palici. Pamatuji, když byl Noroi ještě v červených číslech. Nedivím se, byl to zážitek. Až na ty televizní ústřižky. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší než Záhada Blair Witch i když ani v tomto případě nemohu jít na čtyři hvězdičky, jelikož některé momenty mě přišly dost směšně (hlavně ty ve kterých vystupoval pan Hori) místo toho aby byly děsivé. I tak se ale druhé projekci vůbec nebráním. Protože Noroi má pár opravdu zajímavých scén. 65% ()

Reklama

Stallone 

všechny recenze uživatele

S asijskými horory mám jeden problém. Nebojím se u nich. Na doporučení jsem se tedy rozhodl podívat na tento film a lituji ztráty času. Tohle je zdechlej pokus o natočení syrového hororu, Jako někdo, kdo má režisérské cítění se divím, že má pan režisér takovou odvahu toto vůbec pustit mezi diváky. Přiznám se, já bych tak statečný nebyl. Vleče se to stále stejným tempem a správně by měl postupně gradovat. Vyvíjet se v napětí a děsu. Atmosféra je po celou dobu stopáže jednotná. Já ani nevím, co by mě zde mělo vyděsit nebo nalákat na strach. Na horor se snad dívám kvůli pocitu strachu a napětí ne? Tohle je jen nějaký pokus o něco výjimečného, co může platit maximálně na někoho, kdo nemá nakoukáno jako já. Za sympatického hlavního hrdinu dávám 1* a STOP ASIJSKÝM HORORŮM. Asiaté neumí točit horory. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to točené dokumentárnou formou a práve to je len dobre,lebo je to viac také realistické.Je to neskutočne prepracované a aj keď je to niekedy bráne v zábavnej forme,vôbec to nestratilo svoju strašidelnosť.Je to točené realisticky,je to točené strašidelne a je to točené aby človek hltal každé napredovanie v príbehu.Je tam pár nezmyselností ale neotrávili mi celkový dobrý dojem z filmu. Môžem za seba povedať jeden z najlepšie natočených FF projektov aké som videl.V tom je neskutočne brilantne spracovaný.Aj príbeh je zaujímavý a človeka donúti k zamysleniu,či je to pravda alebo filmári sú naozaj schopný.Len škoda že je v príbehu asi nechtiac zakomponovaných pár zábavných častí,ktoré tam byť nemuseli.Hlavne Pán Hori tu bol ukázaný ako čistý trapoš. A finále dopadlo nad moje očakávania,u mňa silné 4*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů natočených jako dokument, kterých je v poslední době všude habaděj, ale Noroi stylem natočení spíš připomíná starší klasiku Blair witch project, ale mě to celkově nepřišlo tak silně hororový nebo mysteriózní, jak by asi mělo. Sice několik scén je jak vystřižených z nějakýho dokumentu o paranormálních jevech a scéna v lese je vynikající, ale taky je tady nasekáno několik menších chyb, který mě prostě donutily přemýšlet o tom, že takhle by se postavy ve skutečnosti nikdy nemohli zachovat a pak to pro mě ztrácelo ten realistickej dopad a atmosféru, krom toho délka je podle mě trošku přestřelená, kdy znát je to hlavně ze začátku, kde se z větší části pátrá bez nějakých větších objevů a nedokáže to vygradovat atmosféru úplně na maximum a udržet si jí ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama