Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší než Záhada Blair Witch i když ani v tomto případě nemohu jít na čtyři hvězdičky, jelikož některé momenty mě přišly dost směšně (hlavně ty ve kterých vystupoval pan Hori) místo toho aby byly děsivé. I tak se ale druhé projekci vůbec nebráním. Protože Noroi má pár opravdu zajímavých scén. 65% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty Japonci vážně potěší a občas ještě dost překvapí. Už se skoro stává tradicí, že moderní horror, který mě dokáže vyděsit, zpravidla pochází z Asie. Spousta lidí to asi určitě bude přirovnávat k Blair Witch, ale aby bylo jasno – takhle měla Blair Witch působit, měla, jenže, dobře čistě subjektivně na mně, nepůsobila ani za mák a tomuhle nesahá ani po kolena. Ale Noroi mě rozválcovalo. Skvělá atmosféra, jsem rád, že jsem si to nepouštěl na noční. To bych se asi pokakal. Také je to první film co jsem viděl, kde tzv. hand cam styl snímání (a že ho zrovna nemusím) má své opodstatnění a kde byl uveden v dokonalost. V Noroi vůbec nepůsobí jako rušivý element, naopak, na budování atmosféry se podílí obrovskou měrou. Příběh a zápletka sice „typicky“ asijská, ale ten civilní způsob vyprávění, žádná triková a digitální onanie, tomu dodávají opravdu mrazivou atmosféru. Vyzdvihnout musím ještě hudbu, která v naprostém duchu minimalismu Johna Carpentera válcuje a děsí jako prase. Brrr, ještě teď mám husí kůži. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíše lehce mysteriózní pátrání po několika na sobě zdánlivě nezávislých tajemných událostech se postupem času překlání do hororových vod a dostává nepříjemně reálný nádech, podpořený dokumentárním stylem, který pro jednou nepůsobí jako něco dělaného pouze na efekt alá Rec, nýbrž jako konzistentní a fungující forma doplňující ideálně atmosféru filmu. Velmi sugestivní zážitek, kdy mě pouze mírně zklamal ostatními vychvalovaný konec, který prostě nepůsobil až tak extra děsivě, jak by bylo záhodno a mně tak maličko chyběla závěrečná, očistně působící děsivá sprcha, jakou by mé napjaté nervy potřebovaly. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jo tohle mě zklamalo. Po hodně kladných ohlasech jsem čekal něco ve stylu Blair witch project, tedy film kde se budu bát a budu napnutej. Bohužel film se mi splnil tak z poloviny. První půlka je dobrá, ne moc strašidelná ale dokáže navodit kvalitní atmosféru. Bohužel pak se film rozmělňuje a ty výslechy u toho blázna začali být více méně nudné. Je tu sem tam kvalitní scéna která se snaží vyděsit ale bohužel jakoby režisér nevěděl jak člověka vystrašit tak to prostě ustřihl. pro mě průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenost! Tahle forma dokumentu mi Kupodivu Sedla od začátku to bylo zajímavé, místy atmosférické.. Pokusy na dětech byli Super:) Nejvíc mě snad z celého filmu Štval ten Ohyzdný Jasnovidec.. Co se neustále škrábal od toho smradu, kde pobýval.. Ten smrad táhnul z obrazovky až ke mně!! POsledních 10 Minut se to rozjelo v Neskutečné Psycho, že to Svině ještě neviděla! Filmu uškodila dlouhá stopáž.. A plno nesmyslných nudných keců.. Škoda.. Jestli se někdo kouknul na film Podruhé.. Tak mu závidím tu Výdrž! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama