Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva páry Rebecca a Tom a Elain a Tobey žijí v New Yorku. Je však těžké vnímat krásu města s opravdovým potěšením a dávkou romantiky, když jejich vztahy směřují k jednoznačnému krachu. Rebecca a Tom jsou šťastný manželský pár. Tom by bol však šťastnější, kdyby s ním Rebecca spávala častěji a ona by zase byla raději, kdyby ji nechal na pokoji. Tom právě odešel z dobře placeného místa. Je doma, zaobírá se častějším sexem a rád by už konečně zjistil, co od života vlastně chce. Rebecca je na druhé straně velmi úspěšná herečka a momentálně se plně soustředí na premiéru své nové hry. Vůbec nemá náladu ani čas věnovat se Tomově sebepoznávání. Rebečin bratr Tobey už 10 let chodí s Elaine. Ona by se rada usadila, vdala a měla děti, ale pro Tobeyho by to byl malý krok ke smrti.

V obou vztazích to začne ještě víc skřípat po to, co se Tobey nečekaně zabouchne do staré přítelkyně, krásné Faith a Toma začne nahánět sexy mamina spolužáka jeho syna. Elaine se snaží dopsat pohádkovou knihu a začne mít Tobeyho nerozhodnosti plné zuby. Dá mu kopačky. Tobey pomalu zjišťuje, že krásna Faith, není přesně to,co by chtěl, a že mu jaksi připomíná to, co mu tak velmi nevyhovuje. Toto poznání potřeboval na to, aby mu došlo, že chce Elaine spát. Život bez partnera nejde dobře ani jednomu z nich. Mezitím, když Rebecca nečekaně zjistí, že Tom má románek s Pamelou, tak ho vykopne. Tom a Tobey mají, co chtěli. Každý žije sám a může si dělat, co chce, hádat se kdykoliv a zjišťovat, která je ta pravá. Ale přichází nečekaný zvrat. Oba dva zjišťují, že to, co doopravdy chtějí nechali odejít, a že tak to zůstat nemůže. Začnou plánovat, přičemž vědí, že musí udělat něco drastického. Nyní nelze váhat. .. Je nutné připravit dokonalý plánjde o vše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak s tím českým překladem se někdo zatraceně sekl. Ať se dívám na originální název, nebo na myšlenku filmu, ani jedno mi k "Nevěřte mužům nesedí." A nesedí mi ani film. Jo super: pár suchých hlášek, přisprostlý Duchovny, chlápek, co se snaží vyhnout manželství "neotřelým způsobem", vdavekchtivá snoubenka a manželka, co má nějaký problém se sexem. Film mě dlouhou dobu přesvědčoval, že se budu bavit, a na 50% se mu to dařilo, ale konec všechno zazdil a já musela přehodnotit i zbytek filmu. Na konci sakrastického filmu svatba? A co to usmíření jako z červené knihovny před celým divadelním hledištěm? Buď si ten film dělá srandu, nebo je hodně špatný. Spíš bych dala na to druhé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

New York je fotogenické mesto a žijú v ňom fotogenické páry, ktoré riešia podobné vzťahové problémy, ako obyčajní ľudia. Takýchto filmov je neúrekom, takže Trust the man musí tým pádom vsadiť na prekvapivo početné superhviezdne obsadenie. Bohužiaľ aj napriek tomu obsahom zpomedzi konkurenčných filmov nijako nevyniká. Nič výrazné mi z filmu neutkvelo v pamäti a nemám dôvod sa k nemu po tých približne dvoch rokoch vracať. ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nuda protkaná trapností. Jako všechno beru, zvládla sem to vidět do konce, ale nejhorší zážitek si ponesu z toho příšerně trapného proslovu v divadle na konci. Znáte ty krásný slova v kvalitních snímcích kdy si z nich sednete na zadek a kolikrát si to i zapíšete protože to za to stojí? tak tohle vám vezme úsměv emoce i duši..děs.. Dvě hvězdy za sympaťáka Duchovnyho a Julianne. ()

Madden 

všechny recenze uživatele

Až na ten konec, docela dobrý film. Vtipný, trefný, úměrně romantický a pak přijde konec a zkazí celý film! Líbání se za potlesku davu a jiná přehnaná romantická gesta, specialita plytkých romantických komedii na které si Američané tak potrpí je tady úplně mimo mísu a stejně jako Tayen i já byla kvůli tomu nucena přehodnotit i zbytek filmu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s výraznou romantickou linkou Nevěřte mužům je po herecké stránce nadprůměrné a poutavé filmové dílo. Téma manželského a partnerského zevšednění a odcizení je krokem správným směrem. Scénář se drží zuby nehty tempu hereckých představitelů až do svého závěru, který nelichotivě korunuje všechna klišé hollywoodského škváru. Ten idealistický a přeslazený happyend zabíjí veškerou předchozí snahu, do paměti se naštěstí hlouběji vryje ta zajímavější část, která staví, bourá a rekonstruuje. Hlavní postavou příběhu je muž v domácnosti Tom Pollack (zajímavý David Duchovny), v krizi středního věku, v bezradnosti sexuálního neuspokojení a v úporné snaze o zlehčování situací. Každý si musí projít cestou sebepoznání. Hlavní ženskou postavou je Tomova manželka Rebecca (šarmantní Julianne Moore), uznávaná a obletovaná herečka. Odcizení a všednost předchází zklamání, ale statné kořeny nelze zcela vyvrátit. Druhou hlavní mužskou postavou je Rebečin bratr Tobey (příjemný Billy Crudup) v panickém strachu z úplného začlenění do manželského a rodinného života. Druhou hlavní ženskou postavou je Tobeyho dlouholetá přítelkyně Elaine (zajímavá Maggie Gyllenhaal) s trpělivostí a nedočkavou dychtivostí. Z dalších rolí: dotěrný Rebečin divadelní kolega Jasper Bernard (Justin Bartha), koketní svůdkyně Faith Faison (půvabná Eva Mendes), smyslná rozvedená matka Pamela (půvabná Dagmara Dominczyk), Tomův malý synek David (Liam Broggy), arogantní divadelní režisér Francis (David Greenspan), Faithin důvěřivý manžel Rand (Sterling K. Brown), intelektuálský pozér Goren (Glenn Fitzgerald), či Tobeyho zaskočený psychoanalytik (Bob Balaban). Hlavní herecká čtveřice je přesvědčivá ve svých rolích aktérů partnerských krizí všednosti a neochoty porozumět. Nebýt škvárového závěru, celkový dojem by byl mnohem příznivější a uspokojivější. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení převážně probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama