Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o trápení rodičů s dětmi a dětí s rodiči... Mít doma dvě živé holčičky, které svými věčnými sourozeneckými šarvátkami brnkají rodičům na nervy, není žádná slast. Maminka (E. Jakoubková) a tatínek (R. Stärz) dvou dcer Hanky (S. Malkovská) a Janky (M. Černá) už vyzkoušeli všemožné výchovné postupy, ale úspěch se nedostavil. Až nápad s jejich rozvodem, zdá se, zabere. Představa, že si každý rodič vezme jednu dceru k sobě a společný život rodiny se zhroutí, Hanku a Janku pořádně vyděsí… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář Dany Marešové o Hance a Jance a jejich rodičích. Klidný tatínek (Rudolf Stärz): „Nic je neděje. Jen ji Janka trochu šťouchla do oka.“ Zděšená maminka (Eva Jakoubková): „Čím?“ A opět klidný otec: „Palcem. U nohy.“ Víc než ty pseudopubertální sesterské hádky zaujme dobovost (plakáty Michala Davida, Václava Neckáře, písnička Richarda Müllera, duet Michala Davida a Ivety Bartošové…) Zbytečně zdlouhavá rozhádaná první polovina, během níž i otec ztrácí svůj klid. Rozvod má situaci vyřešit, naštěstí přichází moudrá babička: “Z některých věcí si můžete dělat legraci, ale jsou taky věci, ze kterých si legraci dělat nemůžete.“. Závěrečná návštěva Dr. Hodka (Miloslav Mejzlík) s další pubertální dvojicí - Magdou a Alicí - celkem zbytečně nastavovaná kaše. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Této inscenaci přidávám jednu hvězdičku navíc z toho důvodu že to nebylo jenom sedění a prndání jako v jiných inscenacích, ale mělo to také nějáký elán. Ale pobavil mě ten jejich psycholog. Radí každému jak na děti a přitom sám nezvládá ty svoje. Ale výbuchy hněvu nezralých sester jsou naprosto mimo realitu. To už bylo opravdu přehnané. Ve skutečném životě by třeba měla jenom jedna takové chování a proto by ji taky rodiče poslali do polepšovny a nenechali by to zajít tak daleko. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Ty dvě měly dostat pokaždé pořádně přes hubu a byl by klid. Ale zas by nebylo co točit. No, ale párkrát jsem se zasmál, takže to nebylo zase tak hrozné. Podruhé snad ani ne. ()

Cverna 

všechny recenze uživatele

tak nevím... Plakáty Michala Davida, Heleny Vondráčkové, Vaška Neckáře, písničky z druhé poloviny osmdesátých let a vybavení bytu.. Já to tipoval na rok výroby 1984-1986 a ono to vzniklo až v roce 1990! To mne trochu zaskočilo, ale jinak jsem se celkem pobavil. Mikrokomedie, jakých v osmdesátých letech vznikaly mraky a které stačí vidět jednou... Neoslní, ale ani neurazí, prostě průměr... Dnes se už nic podobného netočí a to je možná škoda. Někdy se člověk i rád podívá na podobnou ptákovinku... ()

Reklama

Reklama