Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný dobrodružný snímek. Je sice pravda, že je film postaven na základním konceptu, který jsme viděli již tisíckrát v jiném provedení (záchranářský veterán, který přišel při akci o svoji posádku se dostane k trénování mladých záchranářů a nejvíce se soustředí na namyšleného mladíka ze kterého se později stane zdatný nástupce) ale režisér Davis naštěstí ještě pořád umí točit, takže se na film poměrně slušně kouká. Jen je škoda, že větší část filmu se zabývá tréninkem (což zamrzí, jelikož záchranářské akce jsou natočené velice slušně) a to při více jak dvouhodinové stopáži moc nepotěší. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nic extra,ale v rámci žánru ucházející.Vzhledem k tomu,že filmů o záchranářích tak moc nevzniká to ale mohlo být ještě lepší.Ashton Kutcher je podle mě dobrý herec,jen si musí vybrat roli,která ho baví.Tahle role nebyla vůbec špatná,otázka je,jestli byla vhodně obsazená.To už je sporné,ale Ashton ji uhrál relativně obstojně.Kevinu Costnerovi stačí,aby používal svoje nepopiratelné charisma a je to v pohodě.Velká škoda je,že zbytek obsazení má v podstatě úlohu komparzu,čímž trpí zejména výcviková část.Tady mohl film pořádně bodovat,stačilo aby se víc soustředil na třídu jako celek a nejen na toho nejlepšího,pak se z filmu mohl stát komplexní pohled na výcvik mladých záchranářů,což by rozhodně nebylo na škodu.Ale to se nestalo,celou pozornost si vysloužil Ashton a jeho parťáci dostali minimální prostor.Spousta potencionálně nadějných a vyhrocených situací se odbude lehkým mentorským pohlavkem nebo jsou vypuštěny úplně,takže prostředek filmu člověku zákonitě splyne ve sled zapomenutelných epizodek.Lásky obou hlavních hrdinů jsou jen takové doplňky,což by se dalo pochopit,je to přece jen docela chlapský film.Samotné scény záchranných akcí jsou natočené působivě,zvláště ty ze začátku,největší problém filmu bych pak viděl v jeho závěru.Celé to totž mělo skončit o dobrých dvacet minut patosu dřív,pak by se film nedal považovat za úplně typický hollywoodský doják.Ale záchranám na poslední chvíli a hrdinským obětem jsme se nakonec bohužel zase nevyhnuli.Jako výplňovka se ale dají Záchranáři (dost blbý překlad,mimochodem) přijmout docela v pohodě,dokáží zabavit a když nečekáte zázraky,nijak nespokojení být nemůžete.Jen to celé mohlo být přece jen lepší. 60 % ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Čirý průměr, který mě ničím moc nezaujal. Možná, že si film mohl vybrat, jestli chce být komorním a zajímavým filmem o výcviku záchranářů nebo dobrodružným katastrofickým spektáklem. Potom by z toho možná mohlo být víc. Takhle se kupilo klišé na klišé, z nichž mně nejvíc vadila Kevinova manželka. To je naprosto typické. Jsi hrdina, miluju tě, ale chci abys seděl na prdeli doma, jinak se s tebou rozvedu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný snímek, který sice neurazí, ale taky ničím neohromí. Zajímavé téma o americké pobřežní záchranné službě (dá se tak vůbec Coast Guard přeložit?) bohužel narušené některými naprosto šablonovitými scénami (samotný trénink, vztah Bena a jeho manželky apod.). Jako celek takový horší Top Gun :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama