Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

ladko 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia( Ferrell je vždy zárukou úspechu) a "Borat" tiež zapadol do tohto typu "ujetej" komédie. Hlášky s baby Jesusom ma dostali totálne do kolien, alebo keď si Ricky zapichne nôž do nohy, keď si myslí, že je ochrnutý- geniálne. Lucius Washington: "You're not gonna live forever." Ricky Bobby: "No one lives forever, no one. But with advances in modern science and my high level income, it's not crazy to think I can live to be 245, maybe 300. Heck, I just read in the newspaper that they put a pig heart in some guy from Russia. Do you know what that means?" Lucius Washington: "No, I don't know what that means. I guess longer life." Ricky Bobby: "No, he didn't live. It's just exciting that we're trying things like that." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, neviem a doteraz nechápem, čo ľudí v Amerike toľko fascinuje dívať sa vyše štyri hodiny na pár áut jazdiacich dookola ako loptička na rulete. Občas nejaká tá havária, trošku adrenalínového oťukávania to áno, a práve to sú elementy, o ktoré vo filmoch o NASCAR nie je vôbec núdza. Šupnutím Ferrella a jeho šialenej partičky do kokpitu sa z toho ale okrem adrenalínovej, stáva aj komediálna jazda, ktorej jednoduchosť a uletenosť sa mi kráľovsky páčila. Len veľká škoda, že s predabovaním som si musel nechať ujsť Cohenove kreácie. 75%. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost, kde nenajdete Ferrella až tolik ulítlého, jako jste možná zvyklí. I když pár extrémních situací se zde přece jen objeví, zabodnutá vidlička a její dolování nechává pozdravovat. Celkově je to ale příjemně strávený kus života, k čemuž přispívá i ostatní herecké osazenstvo. Děj sice není nijak zamotaný a do detailů promyšlený, ale to u komedie ani neočekávám, takže to nepočítám jako zásadní problém. Třešnička na dortu pro mě bylo T.N.T. od AC/DC. 70 % Oblíbená část- Larry Bird ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 3 hvězdy dávám po shlédnutí nesestříhané necenzurované verze, která má 2 hodiny!!!Což je na komedii tohohle typu hodně moc, páč bláznivé tempo a dobré vtipy se podaří udržet takhle dlouho jenom málokdy....Tady se to úplně nepodařilo a nějaké scény jsou až příliš protahované, takže se mnohokrát stane, že se z dobrého vtipu stane naprostá trapárna, přitom by stačilo to střihnout...v normální sestříhané verzi tomu tak asi bude, ale tu jsem bohužel neviděl...tudíž moje hodnocení berte s rezervou, jelikož nehodnotí normální iflm,pouze jeho delší verzi...nicméně i na tu se koukalo dobře a jelikož mám Ferrella rád, dokážu si velice dobře představit, že bych sestříhané verzi mohl dát i 4 hvězdy....teď už se na ní jenom podívat..:) tenhle film celkem slušně navazuje na Zprávaře, který ale zůstáva stále lepší, hlavně díky prostředí ve ketrém se odehrává....což je logické, neboť češi mají určitě blíže k televizní stanici než k závodům, kde se jezdí asi 300 kol porád dokola: ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmu necekal a skutecne jsme nic moc nedostal. Film ma dva plusy, skvele natoceny zavody a Sachu Barona Cohena v roli teplyho frantika, takze pokud je bud Cohen na platne a nebo se jedou zavody, je vse v poradku. Ale jinak tempo dost vazne. Vsichni herci se sice snazi, je tu strasny mnozstvi hlasek a vtipne debilni dialogy a situace a Ferrell opet predvadi to, co se od nej ceka, treba ve spodarach beha po zavodisti nebo si vyndava nozem z nohy nuz a u toho vyvadi. Jenze tentokrat mi to proste neprislo vtipny, cely je to v az moc poklidnym, misty uspavacim tempu. Proste by to chtelo, aby byl film sviznejsi. Takle si jen postavy behem tech dvou hodin odkecaj svoje, sem tam je nejakej prumernej vtipek a pak peknej zaver a to je vse, zadna kulervouci scena tu neni. Po druhym skouknuti jsem se bavil vic, na cisty 4* to furt neni, ale dam je. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Automobilový novinár Leo Parente povedal: „Verte mi, najpresnejší pretekársky film všetkých čias,“ pričom zdôraznil, že to vôbec nemyslí sarkasticky. (Arsenal83)
  • Prvých štyristotisíc systémov PlayStation 3 obsahovalo Blu-ray kópiu tohto filmu mesiac pred vydaním DVD. (Arsenal83)
  • Film obsahuje ďalšie dve potitulkové scény. (Arsenal83)

Reklama

Reklama