Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Big things come in small packages. Pidihajzlík ma jednu zásadní chybu, snaží se připomínat animované grotesky ztvárněním postav a i fyzickými gagy, bohužel je hraný a jediná skutečně funkční scéna v celém filmu je hra stínů s boucháním po hlavě. Jinak je poslední počin bratrů Waynsových neuvěřitelný, ve způsobu podání poselství retardovaný a hlavně ostudně předvídatelný, urážející psychiku zdravého jedince a pohrávající si s jeho fyzickou zdatností při "loskošných" fekálních vtípcích (pokakání, teploměr, kojení). Marlon Wayns jakožto titulní pidihajzlík se sice ksichtí, seč může, bohužel jeho pitvoření mi přišlo nesnesitelné a vzhledem k špatnému klíčování a kontrastu pozadí při užití digitálních triků i trapné a křečovité. Těch 7 nominací na Maliny je zcela oprávněných, nízké hodnocení nedávám proto, že se jedná o jednodušší komedii určenou pro černošské publikum (je spousta jiných, nejen černošských, u kterých jsem se bavil náramně, viz filmy bratrů Farelyových), ale protože je Pidihajzlík utrpení srovnatelné s Date Movie, jenom méně urážející. Jednou jsem se pousmál. Ale pokud máte chuť na Modrý blesk říznutý Agentem v sukni... ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nenasmála,musím skložit poklonu počítačové animaci protože co provedla s Marlonem Wayansem to opravdu nemělo obdoby. Po letošní lavině komédijí a parodiji mně tohle opravdu pobavilo . Nejzajímavější a nejspíš nejnáročnější roli měl Rob Schneider:-) coby ružový dinosaurus ,jistě semnou souhlasíte . Jen doufám že nebudou točit další pokračování myslím že tomuhle snímku by to neprospělo. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

miestami totalna hovodina ale cuduj sa svete obcas to bolo tak infantilne az to bolo vtipne, hlavne shawn wayans je miestami svojou detskostou totalne haluzny. ku koncu to zacina vyzerat ako nejaky extremny klon sam doma ktory nieje prilis vtipny ani napadity, ale celkovo to nie je taka blbost aku som ocakaval podla traileru. a kerry washington v ulohe vanessy je neskutocne naaaaadherna. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Wayansovi dokáží natočit perfektní parodii, když se pustí ze řetězu a nechají svou úchylnost pěkně vybublat, což dokázali ve Scary Moovie. Tady ten šklebící se liliput spíš ukázal, že pokud se nesnaží přiživit na parodování známých scén, tak sami nejsou schopni udělat humor. Ne, že bych se občas nesmál, ale jednoduše už to nemá ty koule, co Scary Moovie. Ta představa malého hajzlíka, co se převleče za děcko a nikdo ho neodhalí je tak blbá, že by se slušelo udělat to spíše do rodinného hávu pro malé blbé děti, které nad tím nebudou moc přemýšlet. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady se dá pozitivně ohodnotit snad jen odvaha českých distributorů film poslat do oběhu s názvem Pidihajzlík. Když však za hlavu hodím všechny mé předsudky ke tvorbě bratrů Wayansových, nešlo o úplný průser. Pár zábavných momentů komedie nabídla a Wayansovi mají štěstí, že mezi sebou mají Marlona, který umí dělat s obličejem až neuvěřitelné věci. Pidihajzlíka jsem si pustil jako nenucenou a jen podkresovou záležitost a svůj účel splnil. Párkrát jsem se zasmál a házím dvě hvězdy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Když Pidihajzlík ujede autem, používá basebollovou pálku na pedály, ale když ho zastaví, tak není basebollová pálka k nalezení. (prochy10)
  • Lochlyn Munro, představitel postavy jménem Greg Phillippe, měl to samé jméno i v prvním Scary Movie. (ČSFD)
  • Ve scéně když Darryl (Shawn Wayans) v noci ohřívá mléko pro sebe a Calvina (Marlon Wayans), tak vyndavá jeho kelímek a položí ho dnem nahoru. Pak je střih a kelímek je dnem dolů, aniž by ho obrátil. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno