Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Sobota v komedii o jednom starém mládenci, který se nakonec přece jen oženil... Mladý Vondráček (L. Sobota) už má dávno za sebou ten správný věk na ženění, táhne mu na čtyřicítku. Bydlí se svou matkou (S. Zázvorková) a jejich vzájemná symbióza způsobuje, že se syn nedokáže osamostatnit. Proč by to nakonec měl dělat, když může využívat veškeré zázemí a pohodlí domova a dokonce, pod hlavičkou šachového klubu, si zároveň naprosto nezávazně užívat s dívkami. Co se ale stane, když si ta přepečlivá maminka najde nápadníka (F. Filipovský) a chce se vdát? (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tvůj syn je děvkař !!" - "Ale prosím tě !! To jsou jen pomluvy !!" - "Pak tedy Hynek pomluvil sám sebe.." ;) Nevím, jestli mě víc iritovaly ty nezřídka naprosto stupidní dvojsmysly, celková diletantskost téhle dokonale antirežijní rádoby vtipné kvazimorality na čele s hereckými průjmy, totiž projevy, většiny zúčastněných, kteří ignorují i ty nejzákladnější principy herectví.. Dikce ?? To je asi jen nějaké cizí slovo.. Navíc Sobotův Hynek platí za jen těžko čitelný charakter, jehož repliky schizofrenně staví do kontrastu k Sobotově tradiční koktající karikatuře blbce, a ta ohyzdná a otravná Konvalinková zase.. Co jsem komu jen udělal ?! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oženit čtyřicetiletého starého mládence stále žijícího ještě k tomu u své matky je opravdu velká dřina. O tom se přesvědčila nejen jeho matka, ale i její ctitel, který se ho rozhodl oženit za každou cenu. Námět sice vybízí na solidní situační nebo alespoň bláznivou komedii, ale v televizní produkci vznikla jen obyčejná úsměvná veselohra. Luděk Sobota svoji roli starého mládence hraje jako na divadelních prknech a tak ztrácí svůj veškerý potenciál. Tahouny příběhu jsou tak více postavy jeho matky a jejího ctitele v podání Stelly Zázvorkové a Františka Filipovského, ale ani tak to spolu celé utáhnout přesto nedokáží. Televizní produkce je tedy spíše ke škodě. Mělo to jistojistě navíc. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Až moc stupidní bejkovina. Socialistická komedie, která jako komedie mohla fungovat opravdu jen za socializmu a to ještě jen pro lidi, kteří měli v hlavě vymleto a čekali zábavu tipu bakalářských příběhů. Tahle mizerná odrůda humoru jde mimo mě. Není se čemu divit, režie František Laurin a to je záruka solidních normalizačních škvárů. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem váhala mezi dvěma až třemi hvězdami. Nakonec díky skvělým hereckým výkonům dávám 3*. Tato komedie je vtipná, úsměvná, byť maličko "škrtí ve švech". Ale herecký koncert Filipovského se Zázvorkovou tento nedostatek zcela převáží. Dialogy jsou poněkud slaboduché, vtip místy utopen v nevhodném frázování, ale jako celek vcelku dobré. Tak trochu jako Bakaláři. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie s kvalitním obsazením, ale nedokonalým scénářem a režií. Pětatřicetiletý Hynek Vondráček žije sám se svou matkou S. Zázvorkovou a přes naoko klidné soužití vyplouvají na povrch tajemství na obou stranách. Matka z neznámých důvodů tají synovi, že má vážnou známost s kardiochirurgem F. Filipovským a syn, navenek puritán a nepřítel žen, skrývá za svým každodenním docházením do šachového kroužku zcela jinou vášeň, a sice milostné užívání si s milenkami. Známý český komik L. Sobota v roli Hynka na sebe upozornil, jak bývá v mnoha případech zvykem, nepřirozeně teatrálním chováním, odporujícími si sděleními či pouze stěží uvěřitelnou stylizací jeho kompletně nevěrohodné osoby. V komedii F. Laurina dále vystupuje slečna Zuzanka, dcera doktora Filipovského a současně narychlo a podivným způsobem sehnaná Hynkova snoubenka, k jejíž postavě mám také výhrady, jež si zasloužila především svým v její situaci nepochopitelně povýšeným a celkově nelogickým a nepříjemným vystupováním. Herecké výkony paní Zázvorkové a mistra Filipovského byly na mnohem snesitelnější úrovni, přestože scénář je k něčemu opravdu výraznému nevybídl. V závěru u společného oběda se z průměrné veselohry stává stupidní fraška, jenž si dle mého názoru více než dvě hvězdy nezaslouží. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama