Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

přesně..PŘESNĚ PŘESNĚ PŘESNĚ!PŘESNĚ!!! TO JE TOTIŽ TA SKURVENÁ ČESKÁ POVAHA ..představ si že jedeš na vejlet...a protože začne pršet,a nemáš blatník,,,schováš se na nádraží a čekáš až se to přežene...ale vono je vosum pryč a furt nic... a protže kolo nemá světlo,,,řekneš si že bude lepší dát si to za deset kaček do úschovy...a počkat do rána...ale tři dny už si nechrápal a tak zaklimbáš... a uprostřed spánku najednou ucejtíš takový šimrání na levý noze...za chvíli na pravý... to tě probere a koukáš jak ti nějakej zasranej myslivec krade boty....já nechápu proč mi všichni kradou boty, co sem komu udělal proboha, za co mě trestáš,,,to snad moje prabába musela znásilnit baťu neboco....."hajzle vrať se, koupim ti párek v rohlíku"....dělá že neslyší,,asi to prokouk...vopičák jeden prozíravej....."utop se v tom mamonu,,, dědku plesnivá"....takže poránu zas do obuvi, klasika:,,,,čtyři dlouhý ulice a na chodidle dřívko vod nanuku..... z výrazu prodavačky je vidět, že do jejich obuvnictví moc bosých zákazníků nechodí ....a to už je snad konec týdle pohádky,, snad ještě takovou jednu menší anonci,: kdo by potkal v brně na hlavním bezdomovce menší postavy a zrzavých vlasů v zelený bundě s fleky od soplů,a na nohách reeboky za čtyry papíry... tak že ho prosim srdečně pozdravuju ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby to bolo na 5 hviezdiciek a tym by sa film mohol rovnat napriklad takemu U pokladny stal, sa mi zda hodne prehnane -- predsa len ide o film normalizacny. Sice kvalitny, o tom zadna, ale Burianovej klasike sa to nemoze rovnat ani vo sne. Jednotka - Zitra to roztocime, drahousku 1976 - bola predsa len o cosi lepsia. 78 % ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Jakožto volné pokračování skvělé komedie o sousedských naschválech mě film zklamal. Chybí mi humor prvního dílu, herecký koncert, k němuž výraznou měrou přispíval Kopecký (zde nahrazený Sovákem - také výborný herec, ale není to ono...) a přijde mi, že snímek je spíše než komedií smutnou sondou o normalizační maloměšťácké vypočitavosti a hrabivosti. Na myšlence jak okrást lidi s příjmením Novák neshledávám nic vtipného a spíše mě mrzí, že na konci na frak nedostal syn René, který se Svazem Nováků přišel. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí rodinná taškařice, která nesmí chybět na českých obrazovkách minimálně dvakrát do roka. Další z kategorie filmů, jež přes svou notorickou známost sice nelezou na nervy, přesto je narozdíl od geniálních děl z dílny Svěrák-Smoljak-Menzel nevyhledávám. Přesto nelze než smeknout před výkony představitelů dvou hašteřících se ústředních párů, nutno dodat, že s odchodem Miloše Kopeckého zmizelo i klukovsky rošťácké kouzlo starší dvojice. Nic proti Sovákovi, ale je moc dospěle seriózní! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama