Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

MEGAJOHN 

všechny recenze uživatele

Po několika-stém shlédnutí (no dobrá, to jsem trošku nadsadil, i když je snímek stejně starý jako já...) nakonec jednu hvězdičku srážím po zamyšlení se nad charakterovými odchylkami jednotlivých postav oproti minulému dílu. Tak např. Bartáčková byla v prvním díle o mnoho jednodušší člověk, který ani nechodí do divadla. Tady najednou dokáže perfektně zahrát jak stařenku, vyzvídající okolo domu dědy Nováka, tak chudou příbuznou tetičky z Ameriky. Jinak je to ale fajn komedie na kterou se, čas od času, znovu rád podívám. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Směji se, když si vzpomenu na příběh pětikorun. Něco podobného jsme dělali na VSE. Sdružení peněz většiny lidí jsme dosáhli pětinásobného výnosu na charitu, než kdyby věc vydražil jen jeden člověk. Je to příběh a ukázka přirozeně lidských nápadů jak dostat více než ostatní a vyhnout se poté možné odpovědnosti. Ale on se z těch chudáků vždy najde někdo, kdo to bude prověřovat a to by jsme měli vědět. Herectví je zde v plusu. Pan Sovák si mě opět získal, stejně jako ještě více pan Luděk Svoboda, známý to člověk originální. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Já bych se zdejší kritikou příliš nesouhlasila. Skvělá variace na chamtivost společnosti ve velice veselém /socialistickém/ balení. Hezká ukázka toho, jak to tady třeba kdysi fungovalo. Navíc pan Filipovský mi připomněl de Funese a došlo mi, že přesně takový charakter má spousta jeho francouzských komedií. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Rodiny Novákových a Bartáčkových bydlí na stejné adrese jako ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku…! (1976), ale již ne v 10. patře, ale ve čtvrtém. Filmová ulice má název „Na stráni“, dnes je to Hennerova 227/7 v Motole. (sator)
  • Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová (Dagmar Veškrnová-Havlová) za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, na dveřích výtahu je číslice 4. V prvním díle se však stěhovali do 10 patra. (Terva)
  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama