Vondráčkovo pozdní odpoledne (TV film)
Komedie
Československo, 1978, 50 min
František LaurinHudba:
Jiří Bažant, Jiří MalásekObsah
Vtipná konverzační komedie pod humorným dialogem skrývá ostrou studii jednoho sobeckého jedináčka. Čtyřicetiletý starý mládenec Vondráček žije se svou maminkou, která mu zcela podléhá a nedokáže se mu svěřit se svou pozdní láskou. Je přesvědčena, že syn se bez její péče a pomoci neobejde. Je to pravda, Vondráček si na domácí pohodlí až příliš zvykl. Sobeckému mládenci zkomplikuje pohodlí inzerát. Neláká ho seznámení, ale chalupa. Zuzanka, která se přijde představit, se mu líbí, ještě víc však představa, že by si dalšího pohodlí užíval i na venkově... (oficiální text distributora)
hrona
Obyčejná, průměrná inscenace. Sobota mi přišel jako by si opakoval text na hlas, bez nějakého hraní, což v té době mě u něj překvapilo. Zázvorková, Filipovský tradičně dobrý výkon. Konvalinková hraje všude podobně. Bohužel tento příběh není až tak záživný a komediální, jak se na první pohled zdá.(28.4.2011)
tuntavala
Tak ci vlastne byli kluci Rozsypalovic?(27.4.2011)
rakovnik
Průměrná televizní inscenace, kde vše zvládne hrstka herců. Na(ne)štěstí toho ke zvládnutí není mnoho. Bohužel ani Zázvorková s Filipovským nemohli nic udělat se slaboučkým scénářem, ani mi nepřipadalo, že by je samotné hraní nějak bavilo. Téma jako by se zdálo být aktuálním, o tom, kterak se starému mládenci nechce od maminky. Zápletka se sice trochu rozjede asi v polovině filmu, ale vše pohřbí očekávatelný konec. Pointa je už poněkud navíc a stejně jako celý film je nevtipná.(28.4.2011)
insurgentes
Fakt upachtěná inscenace v hlavní roli s věčně se přežbleptávajícím Sobotou, intelektuálně na úrovni hlášek typu: "Žena se vdá, má děti, a pak se buď chce rozvádět, nebo nechce. A člověk neví, co je z toho horší." Když pak v titulcích vyskočila Poledňáková, bylo mi to jasný a dál jsem o tom nehloubal.(24.5.2011)
Darth Kedr
Pokus o československý sitcom. Strašně primitivní zápletka, po prvních pár minutách je vám jasné, jak to dopadne. Ale pozitivem jsou kvalitní herci s kvalitními výkony. Průměr...(28.4.2011)
Saesulkun
Překvapivě civilní Sobota v nikterak převratné komedii.(15.5.2011)