Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

cab 

všechny recenze uživatele

(Casey Affleck) hraje 27leteho ztroskotance Jima vracejiciho se k rodicum do rodneho mestecka po neuspesnem pokusu postavyt se na vlastni nohy. Znechucen vlastnimi neuspechy v zivote pomuze navest stejne laborujiciho bratra k temer uspesne sebevrazde, zkomplikuje rodiinny business a nestastne se vyporadava s laskou k mistni sestricce (Liv Tyler). Jednoduse zrezirovana tragikomedie o obycejnych lidech plus sympaticti a presni herci davaji dohromady nadprumerny divacky zazitek. Zamilovane dvojici jsem fandil dokonce a doufal v happy-end...90% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Není radno si dát Samotáře Jima v melancholické náladě, hrozí totiž, že si zaděláte rovnou na depresi. Jim chronickými depresemi trpí a je v tom opravdu dobrý, staly se mu přítelem, s kterým se nechce rozloučit. Domů se vrací po letech jak zbitý pes, ale jinam nemá kam. Na co sáhne, dělá s náležitou apatií, vášně ani zbla, laskavost matky ho dusí ... a tak by mohl spokojeně zahnívat do smrti, kdyby mu do cesty nevstoupila ženská. Docela tichá voda, ale zamele břehem. Steve Buscemi si stejně jako v Můj nejmilejší bar opět zvolil obyčejné lidi s obyčejnými životy a natočil film, o kterém jistě někdo řekne, že je "o ničem". Jen houšť !!! ()

Reklama

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Film, nasiaknutý melanchóliou, ktorá na vás dýcha odvšadiaľ, počnúc prostredím, v ktorom sa odohráva, cez trúchlivú hudbu, scenár, pochmúrnu kameru aj zo samotného depresiou zbedačeného hlavného hrdinu. Páči sa mi jednoduchosť a ucelenosť príbehu, aj nehranie na city a občasná strohosť dialógov, ktorá dodáva deju uveriteľnosť a prirodzenosť. Nápad s Hemingwayovym úsmevom bol tiež pekné gesto plné svetla, ktoré je tu zosobňované Liv Tylerovou. Stavím sa, že keby tento film vznikol pod hlavičkou Hollywood Classic Entertainment, trval by o pol hodinu dlhšie, počas ktorej by sa riešila zápletka medzi Timom a Anikou. Pánboh zaplať za Buscemiho minimalizmus. Stručne? Dosť depresívny film, ale ja také rada... 8/10. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Je to trojka, ale jen tak tak. Mám tenhle unavený styl filmů o obyčejném životě rád, ale tentokrát ve mně sledování lapálií hlavního srouly vzbuzovalo spíš nechuť. Tak nesympatickou nulu aby jeden pohledal (ano, já vím, že celá ta povedená rodinka tam byla schválně), aspoň na Liv Tyler že se dalo dívat, protože ta vypadala, že si na nic nehraje. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Caseyho už jeho hlas predurčuje hrať takéto depresívne postavičky ... ohromne ma baví. Ten nevedel čo so sebou .. jedného by z neho aj porazilo. A tá jeho mama ... nešťastná to osoba. Bavil ma príbeh, ako to Steve natočil a hudba tiež výborná. Apropo, v správnom americkom filme, by to basketbalové družstvo zázrakom vyhralo, či? Silná štvorka pre tento nenápadný film o obyčajných životoch. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Několik členů z rodiny scénáristy se ve filmů objeví jako vedlejší postavy: Jeho bratr hraje agenta z protidrogového, otec hraje souseda, kterému patří trampolína, jeho matka se krátce objeví, když Jim (Casey Affleck) málem narazí autem do stromu, a konečně Jimovy neteře jsou ve skutečnosti neteře scénáristy. (CliffLee)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama